1974. A diósgyőri várfürdőben kétezren lubickoltak

1974. augusztus 18-án az Észak-Magyarország 50 évvel ezelőtt.

Miskolcon is hőség volt, bár pár fokkal kevesebb: a 32,4 fokban kilencezren kerestek enyhülést a tapolcai strandon, írta a lap. Megtudhatjuk a fél évszázados cikkből, hogy sokan keresték fel a barlang- és termálfürdőt is Tapolcán, majdnem ezer jegyet adtak el.Az Augusztus 20. strandon (ma ez a Selyemréti – a szerk.) 4500-an voltak, ötvenszer annyian, mint az előző napon.

A diósgyőri várfürdőben kétezren lubickoltak, írták még, és mi egy kicsit írígykedünk, mert ez a strand már hosszú ideje nem működik. Egy érdekes dologra is fény derül az említett cikkből:

augusztus 20-án  tervezték megnyitni a szaunát a strandon, melyet Miskolc testvérvárosa, a finnországi Tampere ajándékozott a megyeszékhelynek. A faházacskában egyszerre nyolcán szaunázhattak. Elkészült a „hűtőmedence” is, amely a sziklabarlangban van…

Bizonyára sokan emlékeznek erre, sokáig működött, hosszú-hosszú évek óta azonban már ez sem létezik.

A cikk még összegez: összesen közel 17 ezer ember volt előző nap, azaz 1974. augusztus 17-én a miskolci strandokon, s az újságíró feltételezése szerint több ezren utaztak a környékbeli tavakhoz is.