Apa kezdődik. Balhé a NER-ben

A sajtótájékoztatón a miniszter odaszólt többek között a munkáját rendszeresen bíráló Vitézynek Dávidnak is. Lázár azt mondta, az egykori államtitkár

lehetett volna közlekedési miniszter, de nem lett. Lehetett volna főpolgármester, de nem lett. 

„Ennek a sokknak a feldolgozása sok időt vesz igénybe. S megérti, hogy mentális probléma ütötte fel a fejét, de egyszerűbb volna, ha a volt főpolgármester-jelölt elbujdokolna egy sötét szobában, s nem a MÁV-val és a Volánnal foglalkozna” – fogalmazott.

A fentiekre Vitézy először egy Facebook-bejegyzésben, majd az ATV Egyenes beszéd című műsorában is reagált. Arról beszélt: „Értem, hogy 

Lázár János örülne, ha nem foglalkozna a MÁV-val, de ezt sajnos nem tudom kínálni. Elég régóta foglalkozom a magyar vasút ügyével.”

Ezután felidézte, a tárcavezető arra adta elő ezt az „útszéli személyeskedést”, hogy az újságíró azt kérdezte, mit szól hozzá a miniszter, hogy Vitézy közzétette a hivatalos statisztikákat arról, milyen sokat késnek a vonatok.

Lemondásra szólította fel Lázár Jánost

A műsorvezető a főpolgármesteri székről pársz száz szavazattal lemaradó politikus bejegyzését idézve azzal folytatta, hogy a MÁV körüli problémákért Vitézy Lázárt teszi  felelőssé, akinek „az elmúlt évtizedek legsikertelenebb közlekedési minisztereként inkább lemondania kellene, és nem másokat leváltania”.

A szakértő itt megjegyezte, nem mondja, hogy „csak Lázár János felelős. Nagyon sok, évtizedek óta felgyűlt strukturális probléma van a MÁV körül, amiért a különböző politikai kormányzatok, vezetők a felelősek. Azt állítom, hogy 

az elmúlt két évben Lázár János sorozatban hozott meg olyan döntéseket, amik a helyzetet rosszabbá, és nem jobbá tették.”

Példaként a motorvonatok és az Intercityk beszerzését hozta, valamint a HÉV-ek elhalasztott felújítását.

Az idézett rész a beszélgetés elején hangzott el, melyet alább tekinthet meg: