Skip to content

Nem szimpatikus Magyar Péter, de amit mond, az igaz

Nem szimpatikus Magyar Péter, de amit mond, az igaz

Simonka György: Nem szimpatikus Magyar Péter, de amit mond, az igaz

 

A költségvetési csalással megvádolt volt fideszes képviselő szerint fennáll annak a veszélye, hogy elteszik láb alól.

Videóinterjút adott Népszavának Simonka György, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, aki azt állítja, hogy vádalkut ajánlott neki az ügyészség: amennyiben beszél a pártjában zajló visszaélésekről, akkor nem lesz belőle vádlott. Ő azonban nemet mondott.

A Békés vármegyei Pusztaottlaka megválasztott polgármestere ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy, 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat. Simonka továbbra is ártatlannak tartja magát és biztos benne, hogy nem fogják elítélni, mivel a bíróságokra nem ér el a Fidesz keze. Azt ugyanakkor ő el tudja képzelni, hogy az ügyészséget a Fidesz befolyásolni tudja.

A polgármester egyértelműen igennel válaszolt arra a kérdésre, fennáll-e annak a veszélye, hogy elteszik el láb alól. Hozzátette, hogy „nem ma jött le a falvédőről”, így tudja, mi a tétje annak, ha beszélni kezd.

Simonka a Fidesz értékrendjével továbbra is egyetért, bár rengeteg olyan dolog is történik, amivel nem. „Nekem nem szimpatikus Magyar Péter, de amit mond, az igaz, azt alá lehet támasztani” – mondta. Beszélt arról is, hogy újra parlamenti képviselő akar lenni. Szerinte 2026-ban a Tisza Párt és a Fidesz között ki-ki meccsen fog eldőlni a parlamenti választás. Neki mindegy, hogy melyikük győz, segíteni azt a pártot fogja, amelyik a legtöbbet adja Dél-Békésnek.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük