Veres Pál ott sem volt. Kiválasztották Miskolc Polgármesterének Borait

Avasi borospincék nyitott hétvégéjének fontos rendezvénye volt, hogy kihirdették a Polgármester Bora választás végeredményét. Dr. Tamási András, a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület elnöke, a borverseny szakmai szervezője beszélt nekünk a nagy bormustráról.  A zsűri elnöke Hunyadi Judit, Miskolc és környéke hegybírója volt. Dr. Tamási András a borszakmai szervezést vezette, és segített a zsűritagok összeállításában. A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület elnöke nem vett részt a zsűrizési folyamatban, azonban megosztotta velünk tapasztalatait a borok zsűrizéséről.

Tízen zsűriztek

Összesen 10 bírálóból állt a zsűri, akik két öt fős csoportra oszlottak az értékelési folyamat során. Volt köztük hegybíró, borszakíró, pezsgőgyártulajdonos, a Miskolczi Borbarátok Egyesületének két tagja is. Közel három órát vett igénybe, hogy végigkóstolják a borokat, és minden kategóriában megtalálják a legjobbat.

Ilyenkor mindig nagy kérdés, hogy mennyire nehezen tudnak döntést hozni a győztes borokat illetően a zsűri tagjai.

A legmagasabb pontszámú nyert

Nem voltak könnyű helyzetben, hiszen 26 bortételt neveztek a versenyre (éppen annyit, mint egy évvel ezelőtt). Főleg a fehérborok voltak túlsúlyban, emellett voltak vörösborok és desszertborok is a mezőnyben. Utóbbi esetben érkeztek jó borok, de a zsűri nem talált olyan kimagasló minőségű desszertbort, hogy az Miskolc Polgármesterének Bora lehessen. Mindig a legmagasabb pontszámmal rendelkező bor vált az adott kategória győztesévé.

boon.hu

Fotó: Helyi aktivisták nem ragaszkodnak konkrét eseményekhez. Archív