Napi Gáti. Évtizedek óta megy a halandzsa az ezer kameráról

Tisztelt Miskolci Önkormányzati Rendészet!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

1) Önök nem ismerik az alábbi jogszabályt?(igen/nem)
2012. évi II. törvény
Csendháborítás
195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr és helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot.

2) Miért nem hajlandóak foglalkozni a fenti szabálysértéssel, utasításra, vagy saját hatáskörben „csemegéznek”, hogy mely szabálysértések maradnak az ingerküszöbük alatt?

A CSengey kertben visszatérő jelleggel sértik meg a fenti jogszabályt, jelenleg, azaz 2024.08.18-án vasárnap, amit hivatalosan heti PIHENŐNAPnak neveznek, a megengedett 55 dB-t messze meghaladó 80-85 dB-es indokolatlan zajt mértem.
3) Miért nem hajlandó a zöld számon tett bejelentésre a diszpécserük intézkedni?

Lassacskán már ne is évek, hanem évtizedek óta megy a halandzsa az ezer kameráról, ehhez képest elenyésző beszerzés lenne egy zajmérő készülék.
4) Miért nincs a zaj mérésére alkalmas készülékük?
Ahogy elnézem a városban sétifikáló rendészeket, nem néznek ki atomtudósnak.
5) Az állományban akadnak olyanok, akiknek van fogalmuk arról, mi is az decibel? Hány ilyen személy van?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni. Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.