Nosztalgikus történetekkel feledtetné a MÁV az őszi miskolci járatritkulást?

 

A Keleti pályaudvar 140 éves, ebből az alkalomból fotó-, és novellapályázatot hirdet az állami vasútcég.

Fotó: Bontják a miskolci kisvasutat. Archív

 

Keleti 140 címmel analóg és digitális fotó-, valamint novellaírói pályázatot hirdet a MÁV a Keleti pályaudvar megnyitásának 140. évfordulója alkalmából. A pályaművek beküldési határideje szeptember 30. – jelentette be a vasúttársaság az MTI beszámolója szerint.

  • A fotópályázatra fényképezőgéppel készült fotókat várnak, amelyek nosztalgikus képet adnak a Keleti pályaudvarról, valamint megtestesítik annak hangulatát és építészeti szépségeit.
  • A novellapályázatra olyan pályaművekkel lehet jelentkezni, amelyekben a szerző a 140 éves Keleti pályaudvarhoz kapcsolódva egy kitalált történetet ír a pályázati kiírásban felsorolt témák valamelyikében.

 

A Keleti páyaudvar már sok mindent megélt
A Keleti páyaudvar már sok mindent megélt
Fotó: Wikipédia

 

Vágányfelújítás a miskolci vonalon

A nosztalgikus hangulat felkeltése talán azért is időszerű lehet, mivel a MÁV szeptember 2-ától két ütemben felújítja a vasúti pályát a Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás közötti mintegy 27 kilométer hosszú szakaszon, emiatt december 4-ig jelentősen változik a menetrend a Budapest-Miskolc fővonalon – tájékoztatta a vasúttársaság szombaton az MTI-t.https://mfor.hu/cikkek/kultura/mav-keleti-palyaudvar-140-eves-palyazat-miskolc-vagany-felujitas-jarat-ritkulas.html