Hat izraeli túsz holttestét találta meg az IDF egy gázai alagútban

Hétfő este az IDF visszahozta Nadav Popplewell, Jagev Buchstab, Joram Metzger, Haim Perry, Alex Dancyg és Avraham Munder holttestét Gázából.

Mind a hat férfit a terroristák rabolták el Gázába az október 7-i mészárlás során, és a fogságban gyilkolták meg őket.

Popplewellt, Metzgert és Perryt júniusban, Dancyg és Buchstab meggyilkolását pedig a múlt hónapban jelentették be.

Kedden reggel a Nir Oz kibuc közölte: „Mélységes fájdalommal, a Nir Oz kibuc bejelenti Avraham Munder meggyilkolását, miközben Gázában túszként tartották fogva, miután hónapokig tartó fizikai és szellemi kínzást szenvedett. Avraham 79 éves volt, Nir Oz tagja. A nirlati gyárban dolgozott, barátságos természetéről és az éneklés iránti mély szeretetéről volt ismert. Avrahamot feleségével, Rutival, lányával, Kerennel és egyetlen unokájával, a kilencéves Ohaddal együtt rabolták el, akiket egy túszmegállapodás keretében szabadon engedtek.

A fiát, Ro’ee Mundert brutálisan meggyilkolták az október 7-i mészárlásban.”

Rutit, Kerent és Ohadot egy 2023. novemberi fogolycsere-ügylet keretében engedték szabadon, amelyben a legtöbb civil nőt és gyermeket elítélt palesztin terroristákért cserébe szabadon engedték.

A nyilatkozat hozzátette: „Örökké emlékezni fogunk Avrahamra tiszta hangja, meleg mosolya, valamint családja és kibucja iránti határtalan szeretete miatt. Emléke legyen áldás.”

Munder unokaöccse így nyilatkozott KAN-nak: „Az IDF azt mondta nekünk, hogy egy alagútban találták meg Hán Júniszban. Még nem tudjuk biztosan, mi okozta a halálát, de nem mostanában történt – nyilván március környékén. A hír megrázott minket.”