Miskolci belvárosi NO-GO zónák
Augusztus 16-án, pénteken éjszaka, egy miskolci férfi, oda lépett egy részeg férfihoz, majd arcon ütötte. Emiatt a részeg férfi elvesztette az egyensúlyát és a földre esett.

Fotó. Figyelem a kép csak illusztráció. Nincs köze a cikkben foglat eseményekhez. Archív

A tolvaj ekkor a férfi nyakába akasztott, illetve a kezeivel szorított táskát a benne lévő készpénzzel, mobiltelefonnal és iratokkal együtt elvette, majd azzal együtt elfutott a Széchenyi utca felé. 

Brutálisan megvert, majd kirabolt két férfit egy miskolci tolvaj.

Nem sokkal később, Miskolc egy másik utcájában egy másik férfira lett figyelme, akitől fenyegetően pénzt kért, majd felszólította, hogy mutassa meg a zsebeit. A férfi ennek eleget tett.

Ezután a tolvaj egy boros üveggel tarkón ütötte a férfit, aki emiatt a földre esett.

Ekkor a járdán fekvő férfit ököllel ütni kezdte, aminek következtében a férfi zsebében lévő irattartója, bankkártyája és bérlete kiesett, amiket a tolvaj magához vett, majd a Tiszai Pályaudvar felé elmenekült a helyszínről.

A tolvajt két rablással vádolják, emiatt pedig akár 12 év börtönbüntetést is kaphat, és mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés esélye, valamint az, hogy a férfi a tanúkat befolyásolná vagy megfélemlítené, ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.