Nem altatják el Alain Delon kutyáját, hogy a színész kérésének megfelelően a karjaiban nyugodhasson

A család nem fogja Alain Delonnal együtt eltemetni a kutyáját is

A 88 évesen elhunyt Alain Delon kívánságát, miszerint a kutyáját altassák el, és vele együtt temessék el, az állatvédők felháborodása után elutasították a gyerekei.

A néhai francia színész azt kívánta, hogy a Loubo nevű 10 éves belga malinois-ját emberségesen, a karjaiban altassák el, és Delonnak a Loiret megyei Douchy faluban lévő otthona temetőjében helyezzék a sírjába. De miután aktivisták megdöbbenésüket fejezték ki egy egészséges állat elaltatása miatt, és felajánlották, hogy új otthont találnak a kutyának, bejelentették, hogy Loubo életben marad.

A Brigitte Bardot Alapítvány közölte, hogy Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát. „Most beszéltem Anouchka Delonnal telefonon, és elmondta, hogy Loubo a család része, és meg fogják tartani. A kutyát nem altatják el” – közölte az alapítvány szóvivője.

Alain Delon 2019. május 19-én Cannes-ban
photo_camera Alain Delon 2019. május 19-én Cannes-ban Fotó: Valery Hache/AFP

Franciaországban nincs olyan törvény, ami megakadályozná, hogy a tulajdonosok elaltassák az állataikat, de az egyes állatorvosok dönthetnek arról, hogy teljesítik-e a kérést.

Delon egy, a legalább 35 kutyájának maradványait tartalmazó kriptát alakított ki a temetőben, ami a Párizstól 135 km-re délkeletre fekvő, az 1970-es évek elején vásárolt, La Brûlerie nevű otthonának erdős területén található.

Vasárnap itt jelentette be három gyereke, az 59 éves Anthony, a 33 éves Anouchka és a 30 éves Alain-Fabien, hogy apjuk mellettük, békében halt meg. „Alain-Fabien, Anouchka, Anthony és Loubo mély szomorúsággal jelentik be édesapjuk halálát” – állt a közös közleményükben.

Loubót Delon 2014-ben fogadta örökbe egy menhelyről. „Ő az életvégi kutyám, úgy szeretem őt, mint egy gyereket. Életemben 50 kutyám volt, de ezzel az eggyel különleges kapcsolatom van. Hiányzom neki, amikor nem vagyok ott ” – mondta Delon 2018-ban a Paris Matchnek. Akkor azt mondta: „Ha én előbb halok meg, mint ő, megkérem az állatorvost, hogy vigyen el minket együtt. A karjaimban fogja elaltatni. Inkább ezt teszem, minthogy tudjam, hogy hagyja, hogy kiszenvedjen a síromon.”

Egy 1996-os tévéinterjúban, amikor megkérdezték tőle, milyen állatot választana, ha reinkarnálódna, Delon habozás nélkül válaszolt: „Egy malinois-t.”

A halála előtt a színész azt mondta, nem akar olyan nemzeti szertartást, mint amit Johnny Hallyday és Charles Aznavour halála után rendeztek, hanem azt szeretné, ha „úgy temetnék el, mint bárki mást”. (Guardian)