Részegen bántalmazott egy nőt, ezért lemondott mandátumáról a fideszes Győrffy Balázs

Részegen bántalmazott egy nőt Győrffy Balázs fideszes EP- képviselő, a történtek után lemondott minden tisztségéről és kilép a Fideszből – írja saját Facebook-oldalán.

„Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt” – így kezdi Facebook-posztját Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP európai uniós képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, aki múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredett egy nővel, a vita pedig tettlegességig fajult. Erről ő maga számolt be közösségi oldalán, ahol így folytatja: „Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre (…)”.
Részegen bántalmazott egy nőt Győrffy Balázs fideszes EP- képviselő, a történtek után lemondott minden tisztségéről és kilép a Fideszből – írja saját Facebook-oldalán.

Posztjában azt írja, azok után, amit tett, nincs helye a közéletben.

„Ezért minden közéleti pozíciómról lemondok, így az EP-képviselői mandátumomról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilépek. Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem.”

Posztját azzal zárja, hogy tetteiért a közéleti felelősségen túl minden jogi következményt is vállal.

 

Győrffy Balázs lemondására reagált a Fidesz is. Facebook-oldalukon azt írják: „A Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja!” Szerintük Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségből. „Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben!”

 

telex.hu