Skip to content

Ha Lázár a “másfél óra tömény cinizmus helyett inkább átment volna Tihanyból Lepsénybe

Ha Lázár a “másfél óra tömény cinizmus helyett inkább átment volna Tihanyból Lepsénybe

Vitézy: Miközben Lázár avokádós lattéről tart kiselőadást Tihanyban, néhány kilométerrel arrébb utasok ezrei várakoznak reménytelenül

 

A szombati vasúti káoszért Lázár János minisztert okolja Vitézy Dávid közlekedési szakértő.

“Minden eddiginél pontosabban mutatja Lázár János viszonyát az általa felügyelt MÁV utasaihoz, hogy miközben a Tranziton avokádós lattéről tart kiselőadást és ismét velem foglalkozik, addig néhány kilométerrel arrébb utasok ezrei álldogálnak Lepsényben, Csajágon és különböző balatoni állomásokon, reménytelenül várva a vonatpótló buszokat vagy épp az órákat késő vonatokat” – így reagált a Facebookon Vitézy Dávid volt korábbi közlekedési államtitkár a szombati vasúti káoszra.

Vitézy szerint több haszna lett volna, ha Lázár a “másfél óra tömény cinizmus helyett inkább átment volna Tihanyból Lepsénybe, hogy személyesen is megtapasztalja, mivel jár az utasok számára egy ilyen üzemzavar, milyen a tájékoztatás, a buszos pótlás, az utasok ellátása, és mivel jár, hogy tízmilliárdok tűntek el a vasút pályafenntartási büdzséjéből az általa hozott intézkedések, az eltűnt jegybevételek nyomán”.

A héten sokadszorra omlik össze a balatoni vasúti közlekedés, ezúttal pályahiba miatt. Ezen a szakaszon is volt tervben beruházás Vitézy posztja szerint, de mint minden fontos vasúti projektet, a közlekedési miniszter ezt is leállította, “hogy aztán most a Tranziton azon élcelődjön, hogy például a korábban általunk megtervezett kapacitásbővítő vasútfejlesztések értelmetlenek”.

Lázár nemcsak avokádóról beszélt, hanem Vitézy Dávidról is, vele kapcsolatban úgy fogalmazott az Index tudósítása szerint, hogy amíg neki mindenért meg kellett küzdenie, Vitézy mindent kézhez kapott. “Tálcán felkínálták neki Budapestet. Még a Fidesz is félrelépett, és mindent alá tett, de nem tudott élni a lehetőséggel” – fogalmazott, hozzátéve, hogy  az „ilyen” ember kritikáját fenntartással fogadja.

Természetesen Magyar Péter is szóba került, Lázár szerint

az ellenfelet, kivívót nem szabad alábecsülni, akármilyen is az. Sebességváltásra és több energiára van most szükség, nem csak terméket, hanem élményeket is árulnak a politikusok.

De elismerte azt is, hogy „nem merték, nem akarták kockáztatni a mieink sem a vitát”, pedig szerinte vissza kellene szerezni közterek, falvak, városok nyilvánosságát.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



14 Comments

  1. Névtelen
    2024.08.25. 07:10

    Szerintem csőbe akarja húzni a dagadékot.

    • Névtelen
      2024.08.25. 11:18

      ravasz a rókaképű

  2. Névtelen
    2024.08.25. 07:12

    Igaza van, a fidesz kampányolhatott volna az utcán az elért eredményekkel az egészségügyben, közoktatásban, gazdaságban, közlekedésben, iparban, mezőgazdaságban…stb.

  3. Névtelen
    2024.08.25. 07:14

    https://uploads.disquscdn.com/images/430e8e42d62331af3ef244aa4ef1c75ae122beccd3bdbe840d0ba47dc598b308.jpg?w=800&h=1017
    orbán is így „áll”

  4. Névtelen
    2024.08.25. 07:16

    Minden pofon jó helyre megy. Acsarkodjatok csak.

  5. Névtelen
    2024.08.25. 07:17

    Székesfehérvárra 2000 utasért küldtek 2 azaz 2 buszt 😀

  6. idézet barmoknak
    2024.08.25. 07:18

    az alapítvány 2021-ben kapott támogatást (330 millió forintot) a tihanyi Tranzit fesztivál szervezésére a Miniszterelnöki Kabinetirodától, a fideszes házipénztárként működő Batthyány Lajos Alapítványon keresztül. A tihanyi fesztivált is szervező Kommentár Alapítvány 2021-es évre vonatkozó, a http://birosag.hu oldalon közzétett jelentéséből kiderül, hogy a Miniszterelnökségtől a 2019-2022-es időszakra összesen közel 1,7 milliárd forintot kapott a szervezet. Ebből 2021-ben valamivel több, mint 400 milliót forintot használtak fel. Ezzel együtt összesen több, mint félmilliárd forintnyi közpénzből gazdálkodhatott az alapítvány.

    Ugyanis több állami tulajdonú cég is nyújtott támogatást a szervezetnek: a Szerencsejáték Zrt. közel 30 milliót forintot, az MVM Energetika Zrt. 30 milliót, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. 50 milliót, a Magyar Fejlesztési Bank 5 millió forintot. Ebből a pénzből finanszírozták a rendezvényeiket, a Kommentár folyóirat kiadását, és a kuratórium elnökének, Simon Ildikó Beatrixnak a fizetését (2021-ben összesen bruttó 17 millió 105 ezer forint az éves beszámoló szerint).

  7. idézet
    2024.08.25. 07:20

    Imádom ahogy fasz és szopó hergelik egymást.
    Főleg, h semmi jelentősége bazmeg.

    3
    1
  8. idézet
    2024.08.25. 09:38

    Kedves Marci! Lefordítom neked a magyarok üzenetét: nem bíznak bennetek. És erre jó okuk van! A teljes gazdaságpolitikátok egy óriási hiba. Ok. 2010-ben volt 2-3 jó döntés, pl. pont a költségvetési hiány csökkentése, illetve az adósság minél nagyobb hányadának hazai vizekre terelése. És itt, kb. ki is fújt. Mert pl. az egykulcsos adó akkor sem az, ha néhányan azért mi is haszonélvezői vagyunk, nem csak a ner. Az, hogy 14 év kormányzás után csak a soros-brüsszel- gyurcsányozás megy, miközben 14 év alatt kétszer akkora államadósságot csaptatok hozzá a meglévőhez – amit 64 !!! év alatt hozott össze sok-sok kormány, az minden, csak nem sikertörténet. Az, hogy KONJUNKTÚRÁBAN sem tudtatok értelmes, az ÁLLAM és nem ner zsbek számára hasznos beruházásokat megejteni,- ami ma pl a lombkorona sétánnyel, stadionna szemben akár pénzt is tudna termelni- már mutatja mekkora nímandok vagytok, de ha összeszedem az összes állami intézkedést, alig tudnék ennyi idő alatt még két jó döntést összeszedni az elején írt kettőhöz. 14 év alatt.

    Az elhibázott gazdaságpolitikátok 2 legfontosabb SARKALATOS hibája a MÉRHETETLEN ( nem igaz, reméljük, lesznek majd profik akik megmérik, meg talán bírók is, akik szintén megmérik … ) lopáson túl, ez az egész nemzeti tőkésszarság felépítése, ami kizárólag akkor tudna működni, ha nem nyaloncok, hanem tehetségek erősítésére fordítottátok volna. A mohóságotok azonban ezt nem engedte. Olyan cégek kaptak csilliárdokat- persze csak ha már ner kezekbe került- amik öt perc alatt rogynak be állami csecs mélkül. Mert sem agy, sem kreativitás, sem szorgalom, sem semmi nincs benne, csak a lopás, mohóság, és jacht szándéka.. És ti azt hiszitek ez bizalmat szül? Aki mára rátok szavaz, az néhány nerenc főkegyelt, és az éppen általatok továbbszegényített jobbágyaitok. Csahoigy nekik – nincs pénzük. A megmaradt, egyre szűkülő középosztály pedig rég nem hiszi el, ha kérdeztek sem, tehát nem adja. Arról már nem is beszélve, hogy lényegében BÁRMELYIK környező országban lényegesen olcsóbban vesz bármit, mint idehaza. Mert olyan jól összeraktátok „fogyasztásalapúra” az adóztatást. Ami következik ugyanabból a butaságból, az egykulcsos adóból. Ha a kva sportra költött csilliárdoknak csak a felét folyamatosan az oktatásba toltátok volna +-ban… áh hagyjuk. Úgysem AKARJÁTOK érteni, hogy hány évtizedre kúrtátok el az ország esélyeit is.

    8
    1
    • Névtelen
      2024.08.25. 11:17

      Megértjük mi a hergeléseidet, bolsevik.

      „Az oroszokat a Rotshildek fizették, mint zsoldosokat, mert ha a magyar forradalom sikeres, akkor a Habsburgok soha nem tudják visszafizetni a hatalmas adósságaikat…

      Ugyanúgy, a második világháború végén az uSA meg a britek dobták oda Kelet Európát Sztálinnak, ’56-ban meg az USA deklarálta, hogy Magyarország nem stratégiai paerner, és elcserélte a Szuezi csatornáért, mint egy zsák krumplit.

      És ezeknek a seggét kellene nekünk most nyalnunk.”

      1
      5
      • Névtelen
        2024.08.25. 13:58

        kicsit zavaros a hablatyod, idióta cseléd, de nálatok incel alufólia sisakosoknál, a 40 -es iq miatt ez az átlagos
        2 dolog van összesen ami a ebből teljes világodat érinti, a segg és a nyalás, de ezzel még nagy karriert futhatszt be a fideszben így szezon végén

        3
        1
      • Névtelen
        2024.08.25. 14:59

        Beszedted a mára rendelt gyógyszereid, vagy megvárod az ápolókat, fideszbarom? 😀 😀
        Egyébként ha annyira benne vagy a seggnyalásban, kinyalhatod az enyémet is, bár én nem fizetek érte, mint az elvtársaid! Tudod, a volt MSZMP titkárok, tagok, KISZ titkárok! Emlékszel még rájuk? 😀 😀

      • Nem vagyok robot
        2024.08.25. 14:59

        Ezzel szemben most azok seggét nyaljuk, akik „Tanácsköztársaság” címmel tartott rövid „kedvcsináló” után a második világháború végén „felszabadították” az országot, amiről néhány még ma is élő nagymama tudna elég csúnyákat mesélni. Aztán meg itt felejtették magukat pár évtizedre (ahogy ők mondták, „ideiglenesen a hazánkban állomásoztak”), ránk erőltetve a brutális Rákosi- és a némileg már konszolidáltabb Kádár-rendszert. És a seggnyalás közben „sz@arrral” teli pofával bizonygatjuk, hogy mi antikommunisták vagyunk, és az a kommunista, aki ennek az ellenkezőjét állítja!

  9. Névtelen
    2024.08.25. 22:01

    Alufóliás sapkás zombikká nemesedett eszes észlény gyíkemberek laposföldhívők, konteósok, összeesküvéselmélet gyárosok kongresszusán transzba esve a tranziton észt osztanak. Aki nem ért velük eggyet az libernyák, meg bolsinak nevezik na elmentek ti a nádasba siklót kergetni. 😀 Nem volt elég Posványos??? 😀 Meddig akartok maradni hatalmon 2100 után is? De addig a gyomoridegnek és koleszterinnek is ki kell tartani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük