Miskolcon az Arany János utcában a szoknyád alá fényképezhetnek

Egy szemtanú beszámolója szerint egy látszólag átlagos, jól öltözött, 40 év körüli férfi követett egy fiatal nőt az utcán, és megpróbálta a telefonját a nő szoknyája alá dugni, feltehetően azzal a céllal, hogy illetlenül fényképezze vagy videózza őt.

Az esetet egy fiatal miskolci nő osztotta meg, akinek párja lett figyelmes a történtekre, miközben az autóját takarította a az Ofotért mögötti parkolóban az Arany János utcában. A férfi azonnal közbelépett, hangosan rákiáltott az elkövetőre, majd üldözőbe vette, mire a zaklató személy elmenekült a helyszínről. Az áldozat éppen telefonált, látszólag nem vette észre a történteket.

Augusztus 20. és 23. között kilenc bejelentés érkezett a rendőrséghez olyan magyar nőktől, akiket akaratuk ellenére fotóztak le nyilvános helyeken.A hatóságok egyelőre korlátozott lehetőségekkel rendelkeznek az ügy kezelésére, mivel az oldal Csehországban van bejegyezve. A magyar rendőrség befogadja a feljelentéseket, de a tényleges nyomozás megkezdéséhez cseh engedélyre van szükség.