Skip to content

Sevillában elzárhatják a vizet azokban a lakásokban, ahol illegálisan szállásolnak el turistákat

Sevillában elzárhatják a vizet azokban a lakásokban, ahol illegálisan szállásolnak el turistákat

Ha a tulajdonosokat nem tudják felelősségre vonni, akkor a nevükben eljáró ügynökségeknek kell tartani a hátukat.

A bíróság úgy döntött, hogy a sevillai önkormányzatnak jogában állt elzárni a vizet azokban a lakásokban, amit tulajdonosaik szabályellenesen adtak ki turistáknak – írja a Guardian.

Az elmúlt évben hat lakásban zárták el a vizet, és ugyan három tulajdonos fellebbezett, de a bíróság bizonyítottnak találta, hogy nem laknak ott életvitelszerűen, hanem ingatlanjukat pénzszerzés céljából turistáknak adják ki. Az önkormányzat szerint a városban tízezer lakás esetében vannak meg a szükséges engedélyek, ötezer ingatlan viszont nem rendelkezik ezekkel. Amennyiben pedig a tulajdonosokat nem tudják felelősségre vonni, mert más országban élnek és nem tudják őket elérni, azoknak az ügynökségkenek kell vállalni a következményeket, amelyek eljárnak a nevükben.

A koronavírus-járvány vége óta a 700 ezer lakosú Sevillába évente mintegy 3,5 millió turista látogat el, és ugyan a tömegturizmus miatt Madrid, Barcelona és Valencia hasonló problémákkal küzd, nem tervezik követni Sevilla példáját. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az önkormányzatoknak ne kellene foglalkozniuk a problémával, a helyi lakosok ugyanis egyre elégedetlenebbek, és ennek hangot is adnak, a Kanári-szigeteken áprilisban szervezett hatalmas tüntetést számos további demonstráció követte.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük