Veres Pali és Csöbör Kati párhuzamosan azt állítják, hogy ők intézték a pénzt

Veres Pál meggyőzte Lázár Jánost, végre korszerűsítik a Repülőtéri utat

A kormány több, Miskolcot is érintő közútfejlesztésről döntött, és köztük van a Repülőtéri út és a 306. sz. Sajó-híd közötti szakasz, aminek értelmében kétszer kétsávos bővítés és kapacitásbővítés is várható a jelzőlámpás csomópontoknál.

A Városháza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a Kormány egyetért a 306. sz. főút Sajó-híd és a Dr. Cselényi József utca – Repülőtéri úti kereszteződés között lévő szakaszán a Repülőtéri úti és a Várközi Lajos utcai jelzőlámpás csomópontok kapacitásbővítésével, amit a Magyar Közút Nonprofit  Zrt. valósíthat meg.

A Magyar Közlöny úgy fogalmaz, ennek megvalósítása érdekében az építési és közlekedési miniszternek a külgazdasági és külügyminiszter kezdeményezésére gondoskodnia kell 60 millió forint biztosításáról a 2024. évi központi költségvetés végrehajtása során, a felmerülés ütemében, és a beruházás megvalósítása érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel legfeljebb 60 millió forint támogatási összeget tartalmazó támogatási jogviszonyt kell létesítenie.

A kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy az  építési és közlekedési miniszternek a feladat előkészítése érdekében – a pénzügyminiszter bevonásával – gondoskodnia kell legfeljebb 100 millió forint rendelkezésre állásáról a 2025. évi központi költségvetés állami közútfejlesztési beruházásokat szolgáló előirányzatából, illetve ugyancsak 100 millió forint rendelkezésre állásáról a 2026. évi központi költségvetésből. Gondoskodnia kell továbbá a tervező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás megindításáról.

A polgármesteri hivatal a közleménye végén megjegyzi, hogy az említett beruházásokkal kapcsolatosan korábban Veres Pál polgármester tárgyalt Lázár János építési és közlekedési miniszterrel.