Világelső teniszezőnő a DVTK csarnokában

Ráadásul nem is mint világsztár érkezett Miskolcra Kim Clisters, hanem egyszerű nézőként, lányának szurkolt, aki a vendégek röplabdacsapatának tagja.

Kim Clijsters, a 3x-os világbajnok, egyéniben 4x-es-, párosban 2x-es Grand Slam győztes belga teniszező rendhagyó módon nem egy teniszmérkőzésen, hanem a DVTK Aréna lelátóján tűnt fel. Miskolc ad otthont ugyanis az U16-os Női Kosárlabda Európa-bajnokságnak, melyen Belgium együttese is részt vesz. Kim lánya, Jada Lynch pedig a belga válogatott játékosaként vesz részt a tornán. Az egykori világelsővel beszélgetett a DVTK.eu munkatársa.

– Ez az első alkalom, hogy Magyarországon, illetve Miskolcon vagy. Hogy érzed magad, hogy tetszik a város?
– Gyönyörű! Budapestre érkeztünk és autót béreltünk, így volt lehetőségünk felfedezni a tájat, valamint az országot,  lenyűgözően szép hely Magyarország!  A tenisz pályafutásom során rengeteget utaztam, és nagyon sok helyre eljutottam, ez az ország azonban kimaradt, de nagyon örülök neki, hogy van lehetőségem felfedezni és megismerni, még ha nem is teniszezőként, hanem a gyermekének szurkoló édesanyaként.

– Fantasztikus karriert futottál be teniszezőként. Most más szerepkörben, édesanyaként vagy jelen. Hogyan tudsz segíteni a lányodnak abban, hogy sportolóként elérje a céljait? Kikéri a tanácsodat?
– Néha kikéri a tanácsomat, de nem erőltetem rá. A férjem (Brian Lynch, egykori kosárlabdázó – a szerk.) profi kosárlabdázó volt, az édesapja sokkal több kosárlabdával kapcsolatos tanácsot tud adni, mint én. Én inkább a pályán kívül próbálom a lehető legjobban támogatni, és mindenben segíteni, de mivel tinédzser, ez néha nehéz. (nevet). Nekem szülőként nagyon jó érzés látni, ahogy emberként, és sportolóként is fejlődik.

Íme Clisters lánya:

– Minden bizonnyal büszke vagy arra, hogy a belga válogatott játékosaként képviseli Belgiumot. 
– Abszolút! Ahol a válogatott felkészülése zajlott, ott készültem én is a teniszversenyekre. Ez kedves emlékeket hozott elő bennem, őt pedig még ambiciózusabbá tette, hogy jobb játékos és érettebb sportoló legyen. Remek mentalitása van, és nagyon szereti és élvezi, amit csinál.

– A DVTK Aréna az egyik otthona az Európa-bajnokságnak. Mi volt az első benyomásod róla?
– Amikor megérkeztünk Miskolcra, csak az Aréna nevét tudtuk, de nem tudtuk, hogy néz ki, ám az, ami fogadott minket, lenyűgözött. Nem csak a kosárlabda csarnok, de az összes sportlétesítmény az Aréna körül: a DVTK Stadion, a műfüves pályák, vagy az egyetemen a fedett és nyitott teniszpályák mind-mind fantasztikusak! Ezek a létesítmények kiváló lehetőséget nyújtanak a sportolásra a gyerekeknek, amit nagy öröm látni.