Skip to content

Magyar Péterék most az iskolákat, a szociális és gyermekvédelmi intézményeket és a MÁV-ot fogják közelebbről megnézni

Magyar Péterék most az iskolákat, a szociális és gyermekvédelmi intézményeket és a MÁV-ot fogják közelebbről megnézni

A Tisza Párt elnöke abban bízik, hogy lesz olyan nyomozási bíró, aki a Völner–Schadl-ügyben szembe mer menni a „Nemzeti Együttbűnözés Rendszerével”.

Újra interjút adott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Magyar Péter, aki nyitásként bejelentette, hogy benyújtotta a Központi Nyomozó Ügyészségre a Völner–Schadl-ügyben a nyomozást megszüntető ügyészségi határozat elleni felülbírálati indítványát.

Arról beszélt, hogy amennyiben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elutasítja a kérelmét, az ügyet továbbviszi a felettes ügyészi szervhez, majd végső soron a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírói csoportjához. Ott a nyomozási bíró – függetlenül Polt Péter legfőbb ügyésztől és Orbán Viktor miniszterelnöktől – fogja megvizsgálni az indítványt, és szakmai érvek alapján megsemmisíti majd az ügyészség megszüntető határozatát – vélekedett. „Szerencsére van Magyarországon egy bíróság, amelyet talán még a nyomozati bírói szinten nem ural a NER, úgyhogy meglátjuk, hogy lesz-e olyan bátor nyomozási bíró Magyarországon, amely szembe mer menni a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerével” – mondta.

Kérdezték a hétfői sajtótájékoztatóján említett „digitális gyóntatószék” elnevezésű korrupcióellenes, anonimizált bejelentő platformról is. Ezen keresztül a közigazgatás középső vagy magasabb szintjein dolgozók és a NER cégeiben foglalkoztatott könyvelők, középvezetők, közbeszerzési tanácsadók jelentkezésére számít. Szerinte „nagyon sok ember nem jószántából csinálja ezeket a dolgokat, írja alá a dokumentumokat, hanem kényszerítik őket, és nyilván nagyon sokan szeretnének beszélni”. Hozzátette azt is, hogy már most is sok bejelentést kaptak, sok kötődik közbeszerzésekhez, például vasútépítési projektekhez. Hangsúlyozta azt is, hogy a jövőben jogi segítséget nyújtanának azoknak, akik esetlegesen kisebb jogsértések elkövetésére kényszerültek.

Szóba kerültek a Tisza Párt kórházlátogatásai is, amelyek nyomán Magyar feljelentéseket tett. A kormányzat az akciót hecckampánynak minősítette, a politikus szerint azonban már így is elérték, hogy hosszú évek után először „téma lett a közbeszédben az egészségügy egyébként mindenki által ismert állapota, és a kormány reagálni kénytelen”. Szerinte vannak már kisebb eredmények is, helyenként például lett vécépapír a mosdókban, alaposabban takarítanak, megjavították a lifteket vagy olyan klímaberendezéseket kapcsoltak be, amelyek korábban azért nem működtek, mert spóroltak.

A politikus szerint „a magyar egészségügyet nem lehet egy hónap, egy év alatt megreformálni, megújítani vagy megmenteni. Tizennégy vagy húsz éve finanszírozzák alul, teszik tönkre jogszabályokkal, láthatóan szándékosan, miközben egyébként tízmilliárdokat költ adófizetői pénzből a kormány magánkórházakra”. Azt mondta, öt-tíz évre és kormányokon átívelő vízióra, koncepcióra van szükség ahhoz, hogy a helyzet jelentősen javuljon.

Kérdezték Magyart arról is, hogy lemond-e a mentelmi jogáról azután, hogy az ügyészség nyomozást indított az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen történtek miatt, ahonnan biztonsági őrök vitték ki. Magyar erre azt válaszolta, hogy az ügyben sem az ügyészség, sem a rendőrség nem kereste. Szerinte bár a propagandamédia „ezen ugrál”, a magyar emberek számára a MÁV és az iskolák állapotának javítása ennél sokkal fontosabb, majd bejelentette:

az egészségügy után most elkezdjük járni az iskolákat, a szociális intézményeket, a gyermekvédelmi intézményeket és a MÁV vonalait”.

Amikor a műsorvezető jelezte, hogy kikerülte a válaszadást az eredeti kérdésre, Magyar közölte: „ha megkeresnek és megmondják, milyen eljárás van, majd eldöntöm. Hogyha egy politikailag motivált eljárásról van szó, ami egyébként minden eljárásra jellemző velem szemben, akkor nyilván nem. Hogyha olyan bizonyítékaik vannak, amelyeket jelenleg hazudik a propagandamédia, akkor megfontolom”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem ő, hanem az Európai Parlament dönthet erről.

Azt is megkérdezték Magyartól, hogy törli-e a közösségi oldaláról az ATV több dolgozójának vallási hovatartozásáról szóló bejegyzést, ahogyan arra a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) felszólította. A politikus az ügyet gumicsontnak tartja, azt pedig furcsának nevezte, hogy a Magyar Nemzetnek előbb kiszivárogtatták a NAIH-ot vezető Péterfalvi Attila határozatát, mint ahogy ő megkapta. Azután kijelentette: ha Péterfalvi jogilag megalapozott határozatot tudott összerakni és ő tényleg sértette bárkinek a személyiségi jogait vagy a jogszabályokat, akkor természetesen törölni fogja a posztot.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.08.28. 20:44

    A BAZ Megyei Kórház az akkori fenntartó, a megyei önkormányzat által lebonyolított közbeszerzés eredményeként 2005-ben 15 évre szerződést kötött a Medcenter nonprofit Kft.vel.

    A szerződés tartalma: Sugárterápiás bunker építése, 2 db sugár terápiás eszköz beszerzése és működtetése, személyi és egyéb tárgyi feltételek biztosítása, többek között tervező rendszer és CT beszerzése. A beteg ellátásért a pénzt az OEP-től a kórház kapta és számolt el a céggel.
    A cég a tevékenységért havi fix díjat és a teljesítménynövekedésből származó többletbevételből annak bizonyos százalékát kapta díjazásként.

    A szerződésben rögzítették, hogy folyamatosan felülvizsgálják a szerződést és a változásokat átvezetik. Ez mindig meg is történt az évek során. A szerződésben rögzítették, hogy a bunker és az eszközök a szerződés lejártát követően képletes összeg fejében a kórház tulajdonába kerülnek.

    A későbbiek során végzett szerződés felülviXrtát követően kvázi új készülékekhez jut a kórház az elszámolás során.

    A szerződés időtartama alatt folyamatos Xz onkológiai intézet akkori főigazgatója állt. Különböző névtelen feljelentések és egyebek eredményeként valamennyi illetékes állami szerv, hatóság, rendőrségi nyomozó felügyelet megvizsgálta és rendben lévőnek találta a megállapodást.

    2017 áprilisában új igazgatója lett a kórháznak dr. Tiba Sándor, dr. Tiba István parlamenti képviselő testvére személyében, aki fél évig volt vezetője a kórháznak. Ez alatt az idő alatt saját hatáskörben, de állítása szerint egyeztetve a minisztériummal úgy döntött, hogxxx zeti a Medcenter-nek a havidíjat. EnnekXenében adja el a X A cég természetesen nem ment bele az üzletbe, és így kezdődött az, hogy xnnak ellenére, hogy a Medcenter szerződés szeriCx
    Ezt a nXtést unta meg a Medcenter és szerződésszegésre hivatkozva felmondta a 15 éves szerződést. Ekkor már RévészXiklós akkor már EMMI minisztertől kapott kinevezést. Állítólag Kásler arra kérte RévXból, kerül amibe kerül. A Medcenter pert indított, melyet most jogerősen megnyert, kb. 1,5 milliárd forint összeget kell a kórháznak most kifizetnie a cég részére.

    A kórház xcz eszközöket és az xeszközökkel folytatta a kezeléseket. Tehxz ÁNTSZ működési engedélyt és így az OEP fiX

    A kórház állami forrásból (2 milliárd Ft) sugárterápiás eszközöket szerzett be, és ezekkel folytatta a sugárterápiás beavatkozásokat. A cég eszköXználati engedély nincsxhasználja. Megint érdekes kérdés, hogy az NNK hogy adott erre engedélyt, hiszen a tárgyi feltételek egyik lényeges elemét a sugárterápiás xi a kórház.

    A szerződésben benne volt, hogyhaX
    A szerződés ezen pontjára hivatkozva, valamint arra hogy az eszközexja, a Medcenter ez év februárjában egy második pert indított. Így jó eséllyel kb. egy év múlva kb. xsi kötelezettsége támad a kórháznak.

    Büx: XTiba Sándor és 2018-tól az ő utódja, Révész János felxlenleg az OKFŐ főigazgatója.

    Xken keresztül olyan tevékenységért vett fel finanszírozást, amelyhez nem rendelkezett xeltételekkel, hiszen az eszközök és a bunker a X
    Felvetődik a kérdés, hogy az ÁNTSZ-nél ki a felelős azért, hogy úgy adott ki működési engedélyt, hogy nem győződött meg arról, hogy a kórház rendelkezik-e a X

    Érdekes adalék: a kórház jogi képviselője a MX

    Amikor a kórház nem fizetett a Medcenternek, akkor a fizetési hajlandóságát bizonyítandó 400 millió Ft-ot- letétbe HelyezettX Hogy is van ez?

    A X az OKFŐ-nek is dolgozik. Az OKFŐ igazgatója jelenleg, az egykori miskolci kórházigazgató Révész János.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük