Miskolc. Életet lehelnének a város közepébe

A terület beépítésével kapcsolatos tervekről, elképzelésekről, majd a mostani beruházás előkészítéséről rendszeresen beszámolt a boon.hu. Nemrégiben Tóth Róbert a vele készült interjúban elmondta:

Évtizedek óta üres az a terület, és soha nem kapott még jogerős építési engedélyt, aki oda építkezett volna, a miénk március közepén jogerőre emelkedett. (…) A város vezetése szerette volna, hogy ne irodaház épüljön, hanem lakások szolgáltató funkcióval a ház aljában. Pont azért, hogy a város közepe délutánra ne ürüljön ki azzal, hogy az irodaházból mindenki hazamegy, és akkor nincs élet. Egy jó minőségű, belvárosi társasházat olyan emberek választanak lakóhelyül, akik még szeretnek este elmenni meginni egy pohár bort, vagy színházba, moziba menni úgy, hogy ne kelljen hozzá utazni. Így a belvárosban megmarad a szórakozás, a kultúra, a bizniszt pedig amennyire tudjuk, kitoljuk a belvárosból: számos nyugat-európai városban ez a tendencia jól működik.

A tervekről még elmondta, nem építik be intenzíven a területet, és belső tereket is kialakítanak. Lesz egy passzázs, ami az Erzsébet térről átvezet a város főterére, ez bárki számára nyitott lesz. Egy élhető, szellősebb környezetet alakítanak ki, fogalmazott.

boon.hu