Skip to content

Büntetőeljárás indul a Keletiben kisiklott vonat ügyében

Büntetőeljárás indul a Keletiben kisiklott vonat ügyében

A balesetet csavartörés okozta, senki nem sérült meg, de két napra megbénult a vonatközlekedés.

Büntetőeljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Keleti pályaudvarnál vasárnap este kisiklott InterCity ügyében – tudta meg a 24.hu. “A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a vasúti közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytat nyomozást” – közölte a lappal a BRFK kommunikációs osztálya.

Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát – közölte a MÁV.

A hétfői sajtótájékozón Németh Réka, a MÁV pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese még arról beszélt: a váltó egyik alkatrésze tört el, de egyelőre nem tudják megmondani, ez kiváltó oka vagy éppen következménye a balesetnek. Most mindenesetre soron kívül vizsgálnak át minden váltószerkezetet.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2024.08.29. 14:00

    Gondolom, a nyomozás majd megállapítja, hogy a balesetért nem Lázár János miniszter a felelős, aki pár éve egy tollvonással húzta keresztül a vasút ezen szakaszának teljes felújítását, hanem Kovács II. József váltóőr, aki nem vette észre, hogy az általa felügyelt területen 60 évvel ezelőtt elhelyezett 32.563.450 darab csavarból az egyik a minap eltörött.

  2. Névtelen
    2024.08.30. 22:37

    Lázár megy a böribe? Helyes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük