Közel hatszáz elsőéves élvezte a Miskolci Egyetem gólyatáborát

A Miskolci Egyetem idén augusztus 25. és 29. között rendezte az elsőéves hallgatóknak a gólyatábort, vagy ahogy hagyomány szerint hívják, a bALEK7-et. Szervezőket és gólyákat is kérdeztünk a hét programjairól.

Négy napon át önfeledten, vidáman és élményekkel gazdagodva ismerkedhettek meg leendő csoport- vagy szaktársak egymással, a karokkal és magával az egyetemmel. Szerdán jártunk a gólyatáborban, amikor a sportprogramoké volt a főszerep. Voltak csapatok, amik a Magyar Honvédség feladatait végezték, voltak, amik amerikai fociztak, célba lőttek, vagy épp a cheerleadereket figyelték. Közben finomabbnál finomabb illatok szálltak a levegőben, karonként készültek ugyanis az ebédek a bográcsokban.

A gólyák megismerik egymást és a hagyományokat

A Gólyatáborban a szórakozáson túl igyekszünk a leendő hallgatókat felkészíteni az egyetemi élet nehézségeire, buktatóira és megmutatjuk, hogyan lendülhetnek túl az akadályokon. Útmutatást nyújtunk, hogy megtalálják a tanulás, a szakmai fejlődés és a diákélet közötti egyensúlyt. A tavalyi évtől központilag lettek összefogva a szervezési folyamatok, de lebonyolításában a Hallgatói Önkormányzat segédkezett

– mondta el a hét programjainak fő célját Erdei László a Beiskolázási és Hallgatói Kapcsolatok Osztályának vezetője. Hozzátette, hogy a Miskolci Egyetem selmeci diákhagyományainak megismertetése is elsődleges, ebben a szellemben szervezik a programokat. A hallgatók megismerik a campust, felkészülnek az első oktatási hetekre.

Nem idegenként kezdik az első félévet 

BOON.HU