Moszkvában nyaral a szlovákiai Magyar Szövetség alelnöke

 Különös volt, hogy mit keres egy magyar párt háza táján, hiszen korábban szlovák pártban politizált. Az egyik kampánygyűlésén azt mondta, „ha valakinek annyira büdös a magyar párt, vegyen fel egy gumikesztyűt és azzal együtt dobja be a szavazatát”. A Magyar Szövetségnek bukást hozó választás után pedig az etnikai politizálást temette.

Nos, Gyimesi György az orosz–ukrán háború 2022-es kitörése óta az első aktív szlovákiai politikusként Oroszországba látogatott, mégpedig nyaralás céljából, írja a Napunk.

Moszkvából Facebook-videót is posztolt, amivel azt akarta bizonyítani, hogy mennyire hatástalanok az Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciók. Lehet kapni ugyanis Mercedest, ami a németek képmutatásának is bizonyítéka. És a régi McDonaldsok helyén működik a Vkuszno – i Tocska gyorsétterem. A hamburgerük, mondta Gyimesi, miután megkóstolta, pont olyan ízű, mint a McDonaldsé.

Az útjáról a Napunknak nyilatkozott Gyimesi. Egy hétig pihent, városokat nézett, természetet járt odakint. És be akarta mutatni az orosz valóságot, a szankciók ugyanis szerinte nem működnek. Azt mondta, egyedül volt kint, az útját saját maga finanszírozta. A lap megkérdezte, hogy kit támogat a háborúban. Gyimesi szerint Oroszország az agresszor, de érdekesnek tartja, hogy az újságíró a provokatőrökre nem kérdezett rá. Ezzel együtt ő a békét támogatja.