Skip to content

Visszakérték annak a református lelkésznek a szolgálati autóját, aki a bicskei áldozatokat támogatja míg Balog Zoltán nem távozik

A hivatalos indoklás szerint a dunamelléki egyházkerületnek nincs módja új járműveket vásárolni, és most másnak van szüksége a szolgálati autóra.

Csűrös András református lelkipásztor, a Gyömrői Református Gyülekezet vezető lelkésze még februárban ajánlotta fel havi fizetéskiegészítését a bicskei áldozatok számára, amíg Balog Zoltán püspöki hivatalban marad.

Népszava információi szerint a közelmúltban a gyömrői lelkész levelet kapott a dunamelléki református egyházkerülettől, amiben azt írták, szolgálati gépkocsiját visszavennék, annak érdekében, hogy szükséghelyzet esetén az egyházkerületben az érintett lelkipásztornak „átmeneti segítséget nyújthassunk határozott időtartamra”. Úgy tűnik, új gépkocsi vásárlására az egyházkerületnek nincs módja, ezért a szolgálati autót már vissza is adta a lelkész. Ez azonban megnehezíti mindennapi lelkészi teendőit.

A hivatalos indoklásban nem szerepel, hogy retorzióról van szó, korábban azonban voltak olyan esetek, amikor a Balog Zoltánt kritizáló református vezetőket kritikájuk megfogalmazása után bocsátottak el. Bár a református püspök szerint az ehhez hasonló esetek, „nem büntetés, következmény”, legalábbis ezt állítja Thoma László református lelkész, akit azután rúgtak ki, hogy lemondásra szólította fel Balogot.

De Vargha Anikó tököli kántort is azután mentették fel szolgálatából, hogy kritikusan posztolt Balogról.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük