Olyan ember kerülhet Sárospatak egyik oktatási intézményében vezető pozícióba, aki visszaél a hatalmával, fenyegetőzik

Továbbra sem békélt meg egymással Sárospatak egykori és új polgármestere, Facebook-posztokban támadnak egymásnak. A függetlenként megválasztott, de Fidesz-közeli vállalkozó Farkas Szabolcs, aki a város új polgármestere, nemrég arról írt, hogy Aros János, a távozó fideszes városvezető mandátuma lejárta után azonnal igazgatóhelyettes lesz az állami gimnáziumban – írta meg a 24.hu.

Aros testnevelőtanárként dolgozott az Árpád Vezér Gimnáziumban, ahonnan tizennyolc éve távozott és azóta fizetetlen szabadságon van. Erről Farkas azt írta, hogy:

“Sajnálatos, hogy (…) olyan ember kerülhet Sárospatak egyik oktatási intézményében vezető pozícióba, aki visszaél a hatalmával, fenyegetőzik, és a mai napig félelemben tartja az embereket. A tegnapi napon bebizonyosodott, hogy továbbra is így kívánja a »neki járó« hatalmat gyakorolni”.

Aros elismerte a 24.hu-nak, hogy október 1-jétől valóban az Árpád Vezér Gimnáziumban dolgozik majd testnevelő tanárként, és igazgatóhelyettes is lesz. A volt polgármester neve onnan is ismerős lehet, hogy Sárospatak fideszes többségű képviselő-testülete hathavi jutalmat szavazott meg neki, annak ellenére, hogy elvesztette az idei választásokat. A jutalmat azóta jogi okokból 4,5 hónapnyira csökkentették.