Veres Pál szerint Lehó nem tudja, hogy mit csinál. Még a végén gondnokság alá helyezik…
❗Megdöbbenéssel és sajnálattal értesültem arról, hogy Lehoczki László nevét és nimbuszát saját politikai céljaik érdekében felhasználó politikai szereplők tüntetést szerveztek 2024. szeptember 4-re a Városháza elé.
Szomorú látni, amikor egy olyan köztiszteletben álló személyt, mint Lehoczki László, politikai célokra használnak.
🏅 Lehoczki László Miskolc örökös díszpolgára, az is marad, attól függetlenül, hogy hol, kinek a birtokában van az ezt kinyilvánító oklevél és emlékplakett.
Lehoczki László nem egy városvezetés díszpolgára, hanem a miskolci embereké, nem egy városvezetés hőse, hanem Miskolc hőse, legendája pedig Miskolc értéke.
⚖️ Amennyiben az őt politikai célokra felhasználó személyek ragaszkodnak az elismerés visszaszolgáltatásához, nem a városvezetés szándékát, hanem a miskolciak szeretetét és tiszteletét veszik semmibe.
❓ Értetlenül állunk azelőtt is, hogy a szerdai tüntetésen megfogalmazott követeléseket a demonstráció szervezői miért Miskolc MJV Önkormányzatának címezték, hiszen azok egyike sem tartozik a helyhatóság hatáskörébe.
👉Lehoczki László személye, munkássága és életútja továbbra is példaértékű minden miskolci polgár, minden magyar és minden ember számára, ezért is bízunk abban, hogy a józan ész legyőzi a politikai akaratot, és a díszpolgári cím végül visszakerül oda, ahol a helye van: Lehoczki Lászlóhoz.
Jakab Péter – Nép Pártján

És akkor polgármester úr kiküldte a portást Miskolc hőséhez, hogy vegye át a petícióját. Ez a magatartás többet mond minden szónál, minden közleménynél.
0:00 / 2:33
Minden szava igaz Polgármester Úr!Kitartást kívánok Önnek még az elkövetkezendő rövid időre!🙏
Nem vet jó fényt a város vezetésére ez a hozzáállás!
Ágnes Máger

Lehoczky László köztiszteltben álló személy.
” Dícséret éri nem bírálat!”
Akkor talán a MANCS térre telepített elektromos rollerek tömkelege is elkerülhetne bárhova a belvárosba. MANCS szobra ahova rendszeresen visznek virágot,mécsest,most rollerek mögött van takarásban.
Törökországban nagyobb tiszteletben van.