Skip to content

Ismét kinéz egy kis bánatpénz Magyarnak a Magyar Nemztettől

Ismét kinéz egy kis bánatpénz Magyarnak a Magyar Nemztettől

Feljelentést tesz Magyar Péter, amiért érzékeny egészségügyi adatokat és hazugságokat közölt róla és családtagjairól a Magyar Nemzet

Válaszul Magyar Péternek az egészségügy állapotára a figyelmet felhívó akcióira, a kormánypárti lap azzal vágott vissza, amivel korábban a kormányzat is: ő is kapott ellátást korábban a Honvédkórház VIP-részlegén. A lap olyan részleteket tett közzé, amire Magyar Péter válaszul feljelentést tesz személyes adattal visszaélés miatt.

Folytatva a Takács Péter egészségügyi államtitkár által kezdett kormányzati politikai ellenakciót, a kormánypárti Magyar Nemzet most egy sort érzékeny, kiemelt törvényi védelmet élvező egészségügyi adatot hozott nyilvánosságra Magyar Péterről és családtagjairól, válaszul arra, hogy a Tisza Párt elnöke az egészségügy állapotát kéri számon az Orbán-kormányon.

A lap Magyarnak az egészségügyi ellátórendszer hiányosságait, rossz állapotát bemutató akcióit hecckampánynak nevezi, és felhívja a figyelmet, hogy az általa is gyakran emlegetett honvédkórházi VIP-részlegen maga is többször megfordult.

Ezt amúgy korábban már Takács Péter egészségügyi államtitkár is Magyar fejéhez vágta, mire a Tisza elnöke jelezte: annak idején, Varga Judit igazságügyi miniszter férjeként törvényesen vette igénybe például Covid-teszt elvégzésére a kórház VIP-részlegét. Ennek igénybevételére a jogszabályok szerint a kormánytagok családtagjai jogosultak. Erről itt írtunk:

Most a Magyar Nemzet szintet lépett azzal, hogy Magyar és több családtagja, rokona konkrét egészségügyi adatát nyilvánosságra hozva sugallta, hogy “kijárt” nekik is hasonló VIP-ellátást. A lap konkrét ellátási formákról és ellátások darabszámáról ír, ami jogsértő lehet, hiszen az ilyen személyes adatok kiemelten védendők a törvény szerint.

Magyar Péter gyorsan reagált a lap cikkére. Reggel egy Facebook-posztban azt írta: “A propagandisták küzdenek, mint malac a jégen, és közben bűncselekmények sorát követik el. (…) Ezenkívül még újabb bűncselekményt elkövetve felsorolja a Pravda, hogy melyik rokonom hányszor kapott ellátást a Honvéd Kórházban.” A Tisza Párt elnöke azt is hozzátette, hogy a cikkben több hazugság is van, ezért jelezte:

A Magyar Nemzetet és minden más médiumot feljelentek különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt, amely a hazugságokat terjeszti.

Magyar a posztjában azt is írja, hogy a lap állítása, miszerint ő 10 napig a Honvéd Kórház VIP részlegén feküdt 2021-ben, nem is igaz. Megjegyezte, hogy egyik rokona sem feküdt ott, ahogyan azt a lap sugallja, de az igaz – hiszen ő maga közölte korábban –, hogy “a volt feleségemmel közösen teszteltek ott, amikor külföldi utakra kellett őt kísérnem”.

A HVG is írt korábban arról, hogy az állami vezetőknek milyen kiemelt egészségügyi ellátás jár. A vonatkozó kormányrendelet szerint az állami vezetőnek számító miniszterek és családtagjaik két helyszínen vehetik igénybe a nekik járó „kiemelt egészségügyi ellátást”: az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórházban, illetve az Észak-budai Szent János Centrumkórházban.

A miniszternél magasabb szintű kormányzati szereplőknek és a közjogi méltóságoknak, illetve a miniszteri szint alatt az államtitkároknak és a politikai igazgatónak is járó kiemelt egészségügyi ellátás a 2010 előtti ciklusban megszűnt, ám az Orbán-kabinet 2011-ben visszaállította, és 2018-ban ellenzéki javaslatra nem volt hajlandó lemondani a Fidesz–KDNP az állami vezetők VIP kórházi ellátásáról.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.09.06. 17:42

    Szeretünk Magyar Péter Te vagy a Mi kapitányunk! https://youtu.be/XN-skrKjqgg

    1
    2
    • fideszesek, nem bírtok a véretekkel, igaz?
      2024.09.06. 18:55

      Két pedofil pap bukott le a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében
      R. Gábor plébános és Róbert atya a vád szerint súlyos abúzusokat követett el.

      1
      1
    • Névtelen
      2024.09.06. 19:12

      Lépésről lépésre! Tégláról téglára! Áradjon a Tisza!

      1
      1
  2. Névtelen
    2024.09.07. 09:15

    Bizonyos gombafajták képesek nemcsak fényre, hőre reagálni, hanem különféle egyéb inputokra is. Ez pedig robotok vezérlésére is alkalmassá teszi őket.
    Ha tollat is adnak neki, képes és leszavaz a fideszre is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük