Naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Az katolikus egyházat képviselte a melegpartikon…

A NER sztárpapja azt írja, rászedték, kihasználták a naivságát.

Közleményben reagált a vele kapcsolatban pénteken közölt információkra Bese Gergő. A katolikus papot a kalocsai érsek felfüggesztette, miután a Válasz online arról írt: férfiakkal volt intim kapcsolata és melegpartikon is részt vett, miközben a Fidesz támogatójaként aktívan vett részt a melegellenes propaganda terjesztésében.

777 portálhoz eljuttatott közleményében Bese arról ír, „A tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt. Nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülni. Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld. A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni.

Bese elismeri, hogy hibát követett el, hozzáteszi azonban: „. Majd így folytatja: „Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam.”

Közleményében arról ír, papi szolgálata a felfüggesztésével véget ér, a következő hetekben visszavonul, hogy bűnbánatot gyakoroljon, és átgondolja az életét. Közleményét pedig így zárja: „Máté evangéliumában Jézus így szól tanítványaihoz: Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.”

Bese Facebook-oldalán egy videóban is bocsánatot kért, itt arról beszélt, hiszi, minden, ami történt, az nem véletlen volt, azzal Istennek szándéka van.