A Zsidó Egyetemre jár a borsodi cigány fiú Kuru János

Az iskolák, óvodák, bölcsik után elindul az őszi, egyetemi szemeszter is. 👨🏻‍🎓Mérhetetlenül nagy öröm számunkra, hogy van olyan InDaHouse-os tanuló, aki már a felsőoktatásban kell, hogy megállja a helyét!
Kuru János, büszkék vagyunk rád és gratulálunk, hogy az idei tanévet Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjas hallgatóként kezded meg! 👏🏻 Ifj Kuru János Ácse
Olvassátok most szeretettel Jancsi személyes beszámolóját, hogy milyen kihívásokkal kellett megküzdenie a tavalyi évben, és hogyan élte meg, hogy egyetemi hallgató lett belőle.

“Az első évem rettentően nehéz volt!
Nehéz volt, mert sok új dologgal ismerkedtem meg, amik mind hatással voltak az első egyetemi évre. 🎓
Kezdetben nagyon, de nagyon szkeptikus voltam azzal, hogy nekem van-e helyem az egyetemen. Aztán sok új baráttal gazdagodtam. Sokszor segítettek, amikor a padlón voltam. Sokat beszélgettünk egy kávé mellett, vagy akár egy jó egyetemi bulin. 🎉
Az InDaHouse által kaptam egy mentort, aki támogatott engem Budapesten. Sok budapesti ismerősöm lett, akikkel tudtam találkozni és beszélgetni a problémákról. Ezeknek a személyeknek is nagyon szépen köszönöm a támogatást.

Sok új dologra kellett figyeljek, hogy ne kallódjak el.
Jól kellett alkalmazkodjak a változásokhoz. Alapvetően itt nem 45 perces egy tanóra, hanem 90 perc. Néha az időérzékemet is elvesztettem, de meg lehet szokni, ha sokat vagy bent az órákon😀. Sokszor megnéztem a Cséplő Gyuri című filmet. Ez a film újra töltött küzdési vággyal. Próbáltam a honvággyal is szembeszállni. Ez rettentően megterhelő volt lelkileg a sok elvárás mellett. Egy idő után hetente hazajártam, mert közben a Dr. Ámbédkar Iskola munkát adott Miskolcon. Tehát ingáztam Budapest és Miskolc között. 🥵
De én most is úgy gondolom, hogy nem hagynám ott az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemet, mert kedves, normális, segítőkész és nagy szakmai tudással rendelkező emberekkel vagyok körülvéve.
A régi ismerőseimmel viszont megszakadt a kapcsolat, amit nagyon sajnálok.😟 Áldozatokkal jár, ha valamit akarunk az élettől. Tudom és érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem, de még nem eleget.

Most az a legfontosabb, hogy a következő tanévre minél hamarabb találjak lakhatási lehetőséget Budapesten. Ebben is nagyon sokat próbálnak segíteni az oktatók is.

Mindenesetre szeretnék okosodni és tovább fejlődni.
A táborszervezést sem szeretném abbahagyni, mert sokat lehet így segíteni a hasonló helyzetből jövő személyeknek, mint én. Szeretném tovább csinálni azt, amiért igazából elkezdtem az egészet. Segíteni másokon!❤️

Jancsit budapesti tanulmányai alatt önkéntesünk, Tussinger Richard mentorálja, amiért nem tudunk elég hálásak lenni. Ha neked is van kedved, kapacitásod, hogy segíts másoknak elérni a céljait, akkor csatlakozz hozzánk:
https://indahousehungary.hu/onkentes-jelentkezes

Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem hivatalos oldal