Bihall Tamás:  Nagyságrendekkel csappant meg a miskolci szállásfoglalások száma

Az óvatos becslések szerint is tetemes közvetlen káron kívül sokkal inkább foglalkoztatják az idegenforgalomban tevékenykedőket a szektorra közvetetten kiható negatívumok – ennek kapcsán kereste meg a Miskolc Televízió a BOKIK elnökét hétfő délelőtt telefonon.

Bihall Tamás szerint habár elsősorban nyilvánvalóan a miskolctapolcai szállásadók és éttermek látják kárát a tűzesetnek, a Barlangfürdő turistavonzó-képessége ennél jóval messzebbre is elért.

Az üzletember felidézte: az elmúlt esztendők azt mutatják, hogy számos, a vármegyébe látogató turista voltaképp egymásutánban kereste fel Tokaj-Hegyalját, a vármegye másik jelentős idegenforgalmi központját, valamint a miskolci turizmus zászlóshajóját, a Barlangfürdőt.

Máris megriadtak

Hozzátette: az elmúlt alig három nap alapján is tisztán látni, hogy nagyságrendekkel csappant meg a miskolci szállásfoglalások száma, illetve mondták vissza azokat. Éppen ezért – szögezte le a kamarai elnök – a BOKIK kötelességének tekinti, hogy az érintett vállalkozások érdekében a maga eszközeivel egy helyzetfelmerő, összefogó és lobbi tevékenységet fejtsen ki a kormányzati döntéshozatal irányába.

Bihall Tamás elmondta: a helyi iparkamara a még hivatalban lévő és a rövidesen felálló városvezetéssel is szoros és folyamatos kapcsolattartást sürget annak érdekében, hogy az attrakció mielőbbi helyreállításához hozzáláthassanak. Az elnök úgy véli, a jövőbeni rekonstrukciónak egy átfogó, a többi közt energetikai korszerűsítést is magába kell majd foglalnia.