Csak semmi buzulás.  Bese Gergő hencegett azzal, hogy milyen kapcsolata van Semjén Zsolttal, Rétvári Bencével

Bese Gergő a „Fidesz papjának” tartotta magát, szinte hencegett azzal, hogy milyen kapcsolata van Semjén Zsolttal, Rétvári Bencével

létezik róla egy akta, amely szerint melegpartikon vett részt és tartós kapcsolatai voltak férfiakkal. A sztorit kirobbantó újságíró, Bódis András szerint Bese nagyon magabiztos volt az esetet illetően.

„Személyesen is beszéltem több olyan emberrel, személyesen Bese Gergő ismerőseivel, akik azt mondták, hogy Bese Gergő magabiztos, hiszen ő tudja magáról, hogy ő a Fidesz papja – szó szerint idézem” – mondta Bódis András a VálaszOnline HetiVálasz című podcastjében.

Bese kapcsolódása a politikához egyébként nem új keletű, hiszen a papi pálya előtt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidék munkacsoportjának volt a vezetője. Eleinte tehát a politika irányába tartott, aztán végül a papságot választotta.

Bese Gergő, Semjén Zsolt, Schmitt Pál és Nagy János a Karmelitában 2022. január 6-án.
photo_camera Bese Gergő, Semjén Zsolt, Schmitt Pál és Nagy János a Karmelitában 2022. január 6-án. Fotó: Bese Gergely/Facebook

„Lényegében hencegett a kereszténydemokrata kapcsolataival, Semjén Zsolt, Rétvári Bence, mindenkiről elmondta, hogy őt meg fogják menteni” – mesélte az újságíró.

Bódis András azonban úgy gondolta, hogy ha a kormánypárt a Szájer-ügyet sem tudta jól kezelni, és egy pillanat alatt kénytelenek voltak elengedni Szájer kezét, akkor egy dunavecsei plébánost nem fognak megmenteni.

Bese Gergő abban a tudatban volt, hogy a politika meg fogja őt védeni, hiszen egy nagyon beágyazott ember volt.

A sztori kirobbanása után a kormánypártok villámsebességgel határolódtak el a plébánostól. Már aznap levették Orbán Viktor Facebook-oldaláról a képeket, amelyeken Bese Gergő megszenteli a Karmelitát, a Vasárnap.hu pedig röviden, bármiféle állásfoglalás, vélemény kifejtése nélkül közölte, hogy mivel az érsek felfüggesztette a papot, ők is megszakítják Besével a kapcsolatot.

A dunavecsei plébános úgy véli, rászedték őt, kihasználták a naivságát és elveszítette a józan ítélőképességét, ezért hibát követett el.

A Bese-botrányról írott cikkeinket itt olvashatja el.