Hegedűs Andrea is a Barlangfürdő újjáépítését szorgalmazza

Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a szombaton kiadott közleményében más helyi politikusokkal, köztük a leköszönő Veres Pállal és a polgármesteri széket októbertől elfoglaló Tóth-Szántai Józseffel egyetértésben az országunk és Európa híres és különleges Barlangfürdőjének újjáépítése mellett foglalt állást.

A Demokratikus Koalíció miskolci politikus azt ígéri, az elkövetkező hónapokban a parlamenti munkájának egyik fő célja az lesz, hogy a kormány ne hagyja figyelmen kívül a “Miskolcnak járó rendkívüli támogatást ebben a tragikus helyzetben”.

Hegedűs szerint a Miskolctapolcai Barlangfürdő leégése hatalmas veszteség a város számára és szeptember 6-a újabb szomorú dátumként fog bevonulni Miskolc történetébe, amely a közös tragédiánkra emlékeztet majd. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy ez a nap nemcsak a tragédia, hanem egy új kezdet szimbólumává is válhat, és a város hamarosan újra birtokba veheti ezt az ikonikus turisztikai látványosságot.

Veres Pál és Tóth-Szántai József szombaton egyébként közös sajtótájékoztatót tartottak a Barlangfürdő leégése kapcsán. Veres arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak türelmesek és nyugodtak, mivel a következő hetekben egy szakértői csoport vizsgálja majd ki a tűzeset okát, és a károk felmérése után elkezdődhet az újjáépítés, amelynek részleteit is meg kell határozni.

A jelenlegi polgármester elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek Tóth-Szántai Józseffel, hogy együtt biztosítsák az ott dolgozók biztonságát és hogy az újjáépítés minél előbb megkezdődhessen, így a Miskolctapolcai Barlangfürdő mielőbb újra megnyithassa kapuit a látogatók előtt.

A Barlangfürdő péntek este gyulladt ki, a tűzoltók órákon át nagy erőfeszítésekkel dolgoztak a lángok megfékezésén. A lángokat aznap fél 11-re sikerült is megfékezni, de óriási károk