Miskolc. Hová mehetnek a betegek a Barlangfürdő helyett?

Szeptember 6-án este leégett a Barlangfürdő nagy része. A tűz az Aquaterápia szárnyban ütött ki és terjedt rá a főépület tetőszerkezetére. A legnagyobb kárt a terápiás részleg szenvedte el. Ma még nem tudni, mekkora kárt szenvedtek el a részlegben korábban működő gyógyító berendezések. Az Aquaterápia részlegbe beutalóval érkező betegek – feltehetően hosszú ideig – nem kaphatják meg a számukra orvos által előírt kezeléseket a Barlangfürdőben.

Leégett a Barlangfürdő
Leégett a Barlangfürdő: így zárták el a közönség elől. Hová mennek a betegek?
Fotó: Vajda János

Nagyon sokan érdeklődtek a különbözö fórumokon.

Én mint beutalt arról érdeklődök, hogy várhatóan mi lesz, mi várható a beutalt, befizetett betegekkel és mi a teendőjük? Természetesen megértem, hogy rengeteg fontosabb teendőjük van. Jó lenne erről értesítés, közlemény.

A Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia közösségi oldalán a napokban ezt találtuk:

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy átszervezzük az Aquaterápia gyógykezeléseit, de ez sajnos több időt vesz igénybe. Jogszabályoknak megfelelő feltételekkel és engedélyekkel kell rendelkezni az új helyszínnek. Addig is szíves türelmet kérünk, amíg tart a folyamat.

Leégett a Barlangfürdő: hová költöznek a szolgáltatások?

boon.hu utanajárt, milyen változások történtek a Barlangfürdőben pusztító tűz miatt.

A fürdőszolgáltatást az Ellipsum Élményfürdőben tudják igénybe venni a vendégek. Az érvényes fürdőszolgáltatást tartalmazó ajándékutalványok is felhasználhatóak az Ellipsum Élményfürdőben. Amennyiben mégis a Barlangfürdőben szeretné valaki felhasználni az ajándékutalványt, automatikusan meghosszabbítják azokat addig, amíg újra használható lesz a komplexum.

A masszázsszolgáltatást tartalmazó ajándékutalványok, amelyek fürdőbelépőt is tartalmaznak, szintén az Ellipsum Élményfürdőben válthatók be. A fürdőbelépő nélküli masszázsszolgáltatást tartalmazó ajándékutalványok pedig a Selyemréti Strandfürdőben használhatók fel. Az Aquaterápia szolgáltatásaira is ugyanúgy érvényes az automatikus hosszabbítás.

A szállásadó partnereknél vásárolt fürdőbelépő (karszalag) az Ellipsum Élményfürdőben használható fel.

boon.hu