Napi Gáti. De mivel az én zsebem nincs vastagon kitömve, mint a Veres sleppnek
Kis ország vagyunk, nekünk csak egy söpredékre futja.
Ezek azok a lények (az ember szó nem lenne helyénvaló), akiket a tények nem zavarnak, véleményük viszont van, és nem restellik – természetesen arcuk, nevük vállalása nélkül – szétkürtölni.
Nos, a Veres-hívő fanatikusok kedvéért, akiknek egyaránt túl messze van Európa és az Európa tér, megosztok egy fotót.
Így néz ki az a zebrafű, amit én ültettem, és az a hortenzia, amit nem 10 cm száraz földbe, hanem félárnyékba ültettem, és a nyári hőség idején két-három alkalommal hetente meglocsoltam.
A suttyó gyalázkodók persze ezt nem tudhatják, de ha tudnák, akkor is suttyók maradnának és gyalázkodnának, mert ilyen neveltetésben részesültek.  Blut ist dicker als Wasser, ahogy a német mondja. A nyilvánvaló motiváció ilyenkor jellemzően az anyagi haszon, vagy a feltűnési viszketegség.
Természetesen én Szopkóval és a szamárpadtársakkal ellentétben nem rendeltem ki a Minap fotóst – naná, hogy nem is jött volna. Van még több növényem is odalent, de mivel az én zsebem nincs vastagon kitömve, mint a Veres sleppnek, az összes ágyás gondozása meghaladja a lehetőségeimet 🙂
Veres meg volt annyira cinikus, hogy megköszönte, holott az ő kedvéért egy szalmaszálat sem mozdítanék odébb.
Aki a sokadik milliót herdálja el csak erre a térre, az nem érdemel egy jó szót sem.
Megjegyzem, az egyik bizalmasa, tanácsadója naponta fordul meg a téren, lévén itt a munkahelye, de a tér állapota mélyen az ingerküszöbe alatt marad. Azaz ilyen a Veres slepp. Q.E.D.