Megható köszöntőt mondott Patrick Duffy a miskolciaknak
In a scene from the American television series 'Dallas,' American actor Patrick Duffy (as Bobby Ewing) stands in the shower and looks over his shoulder in an episode called 'Blast From the Past,' May 1986. (Photo by CBS Photo Archive/Getty Images)

Pénteken este mutatták be a Lepattanó című filmet, amiben a Dallasban Bobbyt játszó színész, a 75 éves Petrick Duffy is szerepet kapott.

boon.hu

Óriási vastapsot kapott a Lepattanó című film a miskolcCinefest Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek egyik szereplője a Dallas jófiúját alakító Patrick Duffy, aki a film végén kedves és megható köszöntőt mondott.

„Most megtudtam, hogy magyar nyelven jobb színész vagyok, mint a sajátomon – utalt a szinkronra, amit zseniális érzékkel az eredeti, Dallasban nyújtott hangján szólaltatott meg Csankó Zoltán.

A stáb, köztük az amerikai színésszel a színpadon
Fotó: Horváth Csongor

A teljes beszéd magyarra fordítva így hangzott:”

Nagyon szépen köszönöm mindannyiuknak. Sokkal jobb színész vagyok magyarul, mint angolul. Teljesen meglepő volt, hogy felkértek, hogy jöjjek ide. Teljes meglepetés és rejtély volt számomra, hogy mi is az a szektorlabda, és teljesen zavarba ejtő próbálási időszak volt, hiszen mindenki magyarul beszélt. De a puding próbája az evés, ahogy mondani szokták. Ez a leginspirálóbb, legcsodálatosabb humanista mozi, amit hosszú-hosszú idő óta láttam, köszönhetően a színpadon lévő emberek hihetetlen művészetének. És én több mint elégedett vagyok, sőt, megtiszteltetésnek érzem, hogy részese lehetek.

Szóval nagyon szépen köszönöm.