Skip to content

Veres Pali felkészül? Lemondott Dézsi a tagságáról a győri egyetemet fenntartó alapítványban

Veres Pali felkészül? Lemondott Dézsi a tagságáról a győri egyetemet fenntartó alapítványban

 

Dézsi Csaba András lemondott a kuratóriumi tagságáról a győri egyetemet fenntartó alapítványban

Az októberben távozó polgármester azzal indokolta a döntését, hogy Pintér Bence, a leendő városvezető „támadássorozatot” indított az egyetem ellen a személyén keresztül.

Lemondott Dézsi Csaba András a tagságáról a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumában – közölte a Telexszel Palkovics László, a testület elnöke.

Győr októberben távozó fideszes polgármestere szeptember elején a 444.hu kérdésére előbb nem cáfolta az arról szóló híreket, hogy már nem tagja a kuratóriumnak, később azonban a közösségi oldalán arról írt: ahhoz, hogy kikerüljön a testületből, vagy le kell mondania, vagy vissza kellene hívni, ám egyik sem történt meg.

Ezután kereste meg a Telex Palkovicsot, aki egyértelmű választ adott a kérdésükre.

Dézsi pénteken elárulta, hogy maga mondott le néhány nappal a Facebook-posztja után. A lépést azzal a „támadássorozattal” indokolta, amelyet az önkormányzati választáson őt legyőző Pintér Bence indított állítása szerint a személyén keresztül az egyetem ellen. „A gazdasági fegyelmet és biztonságot, amelynek kialakítása a célunk volt, a kuratóriumi tagságom idején sikerült elérnünk. Nem szeretném, ha a személyem támadásokra adna okot, kellemetlen helyzetbe hozná a campust vagy befolyásolná a jó viszonyt az egyetem és a város vezetése között. Ez a lemondásom oka, felelős döntést hoztam” – idézte a lap.

Dézsi kuratóriumi tagsága már tavaly februárban is téma volt, amikor az Európai Bizottság döntésének értelmében előbb a kormánytagoknak, majd a más pozícióban lévő kormányzati kádereknek is távozniuk kellett a modellváltó egyetemeket átvevő alapítványok vezetéséből. Ő akkor maradt.

A kérdést Pintér Bence vetette fel újra, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy „a kuratóriumban a város mindenkori polgármesterének kell, hogy helye legyen. Nincs ok rá, hogy Dézsi Csaba András ott üljön, ha már nem ő a polgármester”. Azt is közölte akkor, hogy a tagsággal járó díjazárt nem vetté fel, ösztöntdíjít alapítana belőle hátrányos helyzetű diákoknak. Ezeket a kijelentéseit a Telex megkeresésére most megerősítette.

A lap Palkovics Lászlót is megkérdezte Dézsi lehetséges utódáról, aki azt válaszolta, hogy a kuratóriumi tagság nem pozícióhoz kötött, az új tagot jelölés útján az alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága választja. Ennek az előkészítése folyamatban van.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



12 Comments

  1. Névtelen
    2024.09.14. 08:35

    Veresben nincs ennyi tisztesség

    • Névtelen
      2024.09.14. 10:00

      Pedig Toca már nagyon dörzsöli a tenyerét…

      1
      3
      • Névtelen
        2024.09.14. 12:53

        Ja….Óvodapedagógus végzettséggel…

    • Névtelen
      2024.09.14. 12:52

      Ti kértétek fel debil…

      1
      3
  2. Névtelen
    2024.09.14. 09:40

    Nemhogy lemond, hanem meg kap.. Veletlenul. Csak figyeljetek, es osszeall majd a kep mindenkinek.

  3. Névtelen
    2024.09.14. 15:37

    Verest lefizette a nyerő banda

  4. Névtelen
    2024.09.14. 15:46

    Verest Varga Judit hozta, de minek? Viheti is magával😀

    • Névtelen
      2024.09.14. 17:42

      Akkor nem „gyurcsányi embere”?Csak mert Megafonos Bajusz még a mostani választások előtt pár hónappal is ezt tolta…

      2
      1
  5. Névtelen
    2024.09.14. 17:32

    Csakhát Dézsi egy professzor, Veres meg csak egy középiskolai tanár. Nagy különbség.

  6. Névtelen
    2024.09.14. 17:33

    Kedves irigy rosszindulatú barátaim, Veres nem bukott meg, önként felállt mert a mögötte állóknak nem tetszett a tisztes egyenes jelleme és komolyan vette a poziciójával járó függetlenséget. Igen kereste a kapcsolatokat a kormánypárti vezetőkkel hiszen pénzre csak tőlük számíthatott. Sajnos a DK számára az ilyen jellemes emberek nem tetszenek, fúrták faragták és neki ebből elege lett. Nem ehhez volt szokva. Kérem közbe megnézni a végzettségét, a tanári egyetemi oktatói gyakorlatát és akkor köszönjük meg ha továbbra is vállalja a munkát ami a kúratorumi tagsággal jár. Nézzük meg a többiek végzettségét és, hogy ők mit tettek az egyetemért. Aztán lehet tovább gyülölködni. Ami meg a Vargát illeti ő nem javasolta a pedofil fazon kegyelmi kérvényét. Nem tudott a Wölner féle mutyiról és nem részesedett a bizniszből. Miért is kellett neki távoznia? Lehet még miniszter úrja egy Magyar Péter vezette kormányban. Ha az is családbarát lesz.

    • Névtelen
      2024.09.16. 13:30

      Nem lehetsz ennyire ostoba

  7. Névtelen
    2024.09.16. 12:01

    Szereti űgy beállítani magát, de jó eséllyel legfeljebb óraadó volt, amihez nem kell komolyabb végzettség. Nem véletlen, hogy nem pontosítja, milyen szerződése volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük