Mi várhat 2050-re az Alföldre, a Mátrára, a Balatonra, vagy épp Budapestre, ha nem történik radikális változás a klímapolitikában?

Mi várhat 2050-re az Alföldre, a Mátrára, a Balatonra, vagy épp Budapestre, ha nem történik radikális változás a klímapolitikában.

A Greenpeace szerint Magyarországnak nincs jövője új klímatörvény nélkül. A világ legnagyobb független természetvédelmi és környezetvédelmi szervezete ezért Magyarország 2050 néven kampányt indított, ebben pedig a szegedi önkormányzat néhány évvel ezelőtti Szeged Vision-kampányához hasonló módon mutatják be, mi várhat 2050-re az Alföldre, a Mátrára, a Balatonra, vagy épp Budapestre, ha nem történik radikális változás a klímapolitikában.

A Budapesti Műszaki Egyetem campusa betonfallal van körülvéve, és számos, ma még nem létező magasház is felfedezhető a képen, ezek egyikén egy vörös hőségriadót hirdető LED-kijelző látható a magasban. A sirályokat drónok helyettesítik, a kiszáradt mederben halak helyett a szemét az úr, amely több helyen ég is. Ezek mellett rozoga viskókban emberek laknak, vagy éppen szórakoznak.https://szegeder.hu/belfold/2024-09-14/hogyan-nezhet-ki-az-alfold-nehany-evtized-mulva/66db318847d3c003ed2baca1