Miskolcon nem lesz államilag támogatott reptér

A magyar kormány tavaly nyáron határozatot hozott a regionális repterek fejlesztéséről. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt dokumentumban az áll: a Pécs–Pogány Repülőtér, a Győr–Pér Repülőtér, a Hévíz–Balaton Nemzetközi Repülőtér és a Békéscsaba Repülőtér, valamint a Debrecen Nemzetközi Repülőtér fejlesztése nemzetstratégiai cél.

Jönnek a Magnus Aircraft négyüléses repülőgépei

A Magnus Aircraft Zrt. új gyártócsarnokának alapkövét április elején tették le ünnepélyesen. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki elmondta: az új csarnok a„magyar gazdaság egyik ékköve” lehet.

A Bama helyi hírportál tudósítása szerint az összesen közel 6 milliárd forintos beruházássorán egy újabb, négyüléses modell gyártása is el fog indulni, melyhez nagy összegű, több mint 1,7 milliárdos kormányzati támogatás is érkezett. Boros László vezérigazgató beszédében közölte, a fejlesztés részeként az 1500négyzetméteres gyártócsarnok mellett 500 kilowattos napelemparkot is építenek, mert az elmúlt évek tanulságai alapján céljuk megvalósítani az energiafüggetlenséget.