Skip to content

Vízvisszatartás. Törli a vízügy a szakembereiket pocskondiázó kommenteket

Vízvisszatartás. Törli a vízügy a szakembereiket pocskondiázó kommenteket

Az ilyen vízügyi szempontból nehéz időszakokban különösen fontos a vízügyi szakemberek nyugalma, ezért ezentúl törlik Vízügyi Főigazgatóság Facebook-oldalán az őket pocskondiázó kommenteket.

“Mostantól kezdve az OVF oldalán a vízügyes szakembereket pocskondiázó, megalázó, trágár kifejezésekkel illető hozzászólásokat AZONNAL TÖRÖLJÜK!!!”- közölte Facebook-oldalán az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Posztjukban részletesen is kifejtik, hogy miért döntöttek a kommentek törlése mellett.

“A szemléletváltás a vízügyi ágazatban már jó ideje megtörtént. A vízügyi szakemberek a VÍZÜGY rendelkezésére (!!!!) álló területeken a lehetőségeikhez képest a legtöbb vizet visszatartják. Legfőbb stratégiai célunk a vizet a tájba juttatni! Folyamatos az új lehetőségek felkutatása, a meglévők kiaknázása” – írják, utalva arra, hogy munkatársaik a kommentelők epés megjegyzései nélkül is tisztában vannak a vízvisszatartás fontosságával és annak szerepével az aszálykárok elleni küzdelemben.

Tudni kell azt is, hogy a Vízügy magában nem képes ezeket a kérdéseket megoldani, de a közös munka a többi szereplővel már régen elkezdődött. Egy vízügyi szakembernek is szívszorító érzés, ha például érkezik egy árhullám a Felső-Tiszán és nincs HOL visszatartanunk a vizet!

A jelenlegi helyzettel kapcsolatban hozzáteszik, hogy “az előrejelzések szerint ismét nem azokon a területeken fog nagyobb csapadék esni- ezáltal árhullámokat okozni -, ahol a legnagyobb szükség lenne rá, ahol a legnagyobb az idei évi csapadékhiány, vízhiány. A csapadék java elsősorban a nyugati országrész folyóinak vízgyűjtő területét (elsősorban külföldi vízgyűjtő területek) érinti. Dombvidéki területekről lévén szó, a mederben történő tározási lehetőségeink itt még jóval korlátozottabbak. Természetesen, ahol a technikai lehetőségeink adottak, igyekszünk a legnagyobb mértékben a víz visszatartására, a lefolyás késleltetésére fókuszálni, az élet- es vagyonvédelmi szempontok elsődleges figyelembevétele mellett, hiszen egy ilyen jellegű és nagyságú árhullámnál ezt semmi nem írhatja felül”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Szocidúlás
    2024.09.15. 10:47

    Jól teszi. A sok tanulatlan proli-bolsi vízügyesnek hiszi magát.

    • Névtelen
      2024.09.15. 13:23

      Igazad lehet kiszeském…”Sebestyén László az Észak-Magyarországi Regionális Vízműveknél dolgozik 1981 óta”
      Házhoz jöttél a lóf@szért ödönke…

      • Névtelen
        2024.09.15. 16:53

        Még mindig Sebestyén sz@ros párttagkönyvével vagytok elakadva? Ezért buktok választást sorozatban 14-szer.
        Látod Dobrev is hiába volt pápalátogatáson a sokszor bérmálkozó Ferivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük