Az eső sem szegte kedvét a Kerekdombozóknak

Az eső sem szegte kedvét a Kerekdombozóknak, jövőre jubilál a fesztivál!

Ismét Európa mértani középpontjára sereglettek az emberek, szeptember 13. és 15. között ugyanis 9. alkalommal rendezték meg a Kerekdomb Fesztivált Tállyán. Bár az időjárás nem volt kegyes a fesztiválozókhoz, idén is több ezren döntöttek úgy, hogy az eső ellenére is a Kerekdomb sokszínű programkínálatával indítják az őszt.

Mert programokból bizony akadt bőven: sokakat vonzott a színház, az irodalmi előadások, filmvetítések, sokan érkeztek családdal és vettek részt a kreatív gyerekprogramokon, de az eső ellenére a dűlőtúrák, városismereti séták és a Colas Északkő bányalátogatásai is népszerűek voltak. Ahogy a koncertek is, hiszen rengetegen táncoltak az olyan zenekarok dalaira, mint az Aurevoir., a Carson Coma, az Anna and The Barbies, a Punnany Massif, a Magna Cum Laude, az Analog Balaton vagy éppen Co Lee. Idén két külföldi fellépő is játszott a Kerekdombon: a Cheap Tobacco Lengyelországból érkezett, hogy megnyissa a fesztivált, a Dis is Markéta pedig Szlovákiából. A fesztiválon nyitották meg a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étteremben a Művésztelep Galériát is, amely a 2024-es, négyhetes tállyai művésztelepen készült alkotásokból kínál ízelítőt. Az idei téma a diszkrimináció és a perzekúció volt. 

 A fesztivál idén 20 helyszínen, 150 programmal várta a látogatókat, akik az összművészeti programokon túl Tállyát, a Tokaji Borvidék egyik ékkövét is felfedezhették annak minden szépségével és értékével. Ennek pedig egyik jelentős szeletét képezik a borok és a borászat, így a fesztiválozók a Borútlevéllel idén 20 különféle pincészet borait kóstolhatták meg a Magyar Bor támogatásával, ismerkedhettek meg a borászokkal, akiknél gyakran több generációra nyúlik vissza a borász szakma szeretete, de Tállya dűlői sok fiatal borászt is a településre vonzottak. Noha a terepviszonyok miatt a felnőtt futóverseny idén elmaradt, a családi és a Ludas Matyi gyermekfutamot megtartották az előbújó napsütésnek köszönhetően, a versenyen összesen 50 kisiskolás indult az ajándékcsomagokért. 

A Kerekdomb Fesztivál jövőre már a 10. évét tapossa, a jubileumi alkalom 2025. szeptember 19-21-én lesz megtartva. Akit már most visszahúz a szíve Tállyára már kedvezményesen beszerezheti jövő évi bérletét a www.kerekdombfeszt.hu oldalon.