Bese Gergő évekig a KDNP fizetési listáján volt

Bese Gergő dunavecsei plébánosként 2018 őszétől évekig rajta volt Nacsa Lőrinc KDNP-s frakcióvezető-helyettes stábjának fizetési listáján – írta meg a Magyar Hang.

A lap szerint májusban (amikor a kormányoldalon már tudhattak a pap dolgairól) óvatosságból Bese anyját, B. G.-nét alkalmazták, de akkor már Rétvári Bence KDNP-alelnök és belügyminisztériumi államtitkár stábtagjaként. A Magyar Hang azt írja, az adatok hitelességéről a munkatársaik meggyőződtek.

Miután a Válasz Online megírta, hogy a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, ami azt hivatott bizonyítani, hogy a dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal, a NER sztárpapja azzal védekezett, hogy rászedték, a naivságát kihasználták, és elveszítette a józan ítélőképességét. Bese végig magánál volt, és pontosan tudta, hogy milyen eseményen vesz részt – mondta annak a melegpartinak az egyik résztvevője, amin felvétel készült a volt plébánosról.

Bese Gergő atya és Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes a Karmelitában 2022. január 6-án.
photo_camera Bese Gergő atya és Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes a Karmelitában 2022. január 6-án.

Bese Gergő a testvére szerint „azért beszélt melegellenesen, mert a kormány is ezt a melegellenes propagandát tolja, ezt várták tőle”. Bese megáldotta a Megafon irodáját és kormánypárti influenszerképzésen is részt vett.