Családi nap Böjte Csabával Görömbölyön
Színes, színvonalas, kortárs keresztény könnyűzenei és lelki programok, tanúságtételek, valamint művészeti előadások, kiállítás és táncház várja az érdeklődőket szombaton a Görömbölyi Görögkatolikus Templomban, a Görömbölyi Szabadtéri Színpadon illetve a Művelődési Házban.
Fotó. Archív

 

A szervezők tájékoztatása szerint, a közösségépítő családi nap eseményeit változatos kísérőprogramok teszik még színesebbé, köztük mese, bibliaismereti előadás és kvízjátékok gazdagítják a kicsik és nagyobbak napját. A dicsőítő napra olyan országosan is ismert díszvendégeket hívtak, mint például Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, gyermekmentő, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, a Miskolcon oly sokszor koncertező Gryllus Dániel kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, avagy a nívódíjas szerkesztő-riporter és műsorvezető, Kardos Katalin.

Az egésznapos programok reggel 9 órakor Ökumenikus istentisztelettel kezdődnek az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Templomban, majd sűrűn sorakozva jönnek a különböző programok, egészen délután 17 óráig. Ahogyan az a mellékelt plakáton vagy az esemény internetes oldalán látható.

Böjte Csaba

Böjte Csaba
Böjte Csaba a 2010-es budapesti könyvfesztiválon
Böjte Csaba a 2010-es budapesti könyvfesztiválon
Született 1959január 24. (65 éves)
Kolozsvár
Állampolgársága román
Nemzetisége magyar
Foglalkozása ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója
Kitüntetései Az Év Embere (2004)

Wikimédia Commons tartalmaz Böjte Csaba témájú médiaállományokat.
Sablon • Wikidata • Segítség
2010. június 4. megemlékezés a Rákoskeresztúri Népkertben a nemzeti összetartozás napja alkalmából, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes beszél
Csaba testvér a Pesti Vigadóban
Böjte Csaba
Csaba testvér Gyimesközéplokon, 2011

Böjte Csaba (Kolozsvár1959január 24. –) ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Jelenleg 900 gyermekről gondoskodik intézményeiben és további százakról nevelőszülői rendszerben. Az alapítvány működésének megítélése vitássá vált, miután a szervezet egyik volt nevelőjét sorozatos szexuális és fizikai abúzus miatt elítélték, és az intézmények működésével kapcsolatban további vádak is nyilvánosságra kerültek. [1]