Népkerti Vigadó. A megújulás egyik mozgatórugója Bajusz Gergely gasztronómiai tanácsadó

A megújulás egyik mozgatórugója Bajusz Gergely gasztronómiai tanácsadó hangsúlyozta, most új fejezet kezdődik a Hajós Alfréd által tervezett százhúsz éves épület történetében. A Népkerti Vigadóban működő Délidő Étterem célja, hogy minden korosztály számára klasszikus ízeket kínáljon, otthonos környezetben.

– Az új étlapunkon olyan ételek szerepelnek, amelyek mindannyiunk számára ismerősek. Igazi otthoni ízek, amelyek felidézik édesanyánk, nagymamánk konyhájának ízeit, illatait. Kiemelt fogásunk például a már harminc éve változatlan recept alapján készített „Vígadó húsleves”, egy klasszikus borsodi tyúkhúsleves, amely minden részletében a hagyományokat követi: csigatésztával, a levesben főtt töltelékkel, ahogy a nagymamánk csinálta – ismertette Bajusz Gergely.

Hozzátette, ez a leves maga is szimbóluma mindannak, amit a Délidő Étterem képviselni akar: a hagyományok tiszteletét, a család melegségét és az otthon ízeit. A gasztronómiai tanácsadó szerint a Délidő nemcsak az ételeiről, hanem a különleges atmoszférájáról is híres lesz, hiszen gyönyörű környezetben helyezkedik el, ahol a természet és a meghitt hangulat találkozhat.

A Vigadó az őszi szezonra nem csak a megújult éttermével és finom harapnivalókkal készül, hanem kulturális programokkal is, amelyekről Barkócziné Kertész Kata igazgató beszélt a sajtónak.

– „Élmény a történelmi falak között”, így hangzik a Népkerti Vigadónak a szlogenje, és mi valóban arra törekszünk nap, mint nap, hogy emlékezetes pillanatokban, élményekben ne legyen hiány. Folyamatosan keressük a megújulás lehetőségeit, igyekszünk jó ötleteket megvalósítani, hogy ide vonzzuk a vendégeket. Már 2022-ben elindítottunk egy sorozatot, „Vacsoraszínház” címmel, amelynek négy előadása volt, igen nagy sikerrel. Úgy láttuk, hogy ezzel egy új lehetőséget teremtettünk ahhoz, hogy a miskolciak találkozzanak a kultúrával, miközben a kulináris élvezeteknek is hódolnak. Kialakult egy törzsközönségünk is, amely igényli a folytatást. Ez ösztönzött arra, hogy ezen az őszön is különböző művészeket hívjunk meg a Vigadóba – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Megtudtuk, pénteken este lesz a Délidő Étterem hivatalos megnyitója, latinos zenével és tánccal. Október 10 és 27-e között csatlakoznak az országos étterem héthez, amikor kedvezményes áron fogyaszthatnak a vendégek. Nyári Károly és leánya Nyári Edit október 18-án érkezik a Délidő Étterem színpadára, a Vacsoraszínház keretében. November 11-én az elmaradhatatlan Márton-napi libavacsorára invitálják az ínyenceket. Tizenötödikén Gájer Bálint Voice & Piano, zongora-ének duó műsorát láthatja a közönség a bálteremben. Az év méltó lezárásaként exkluzív szilveszteri programot kínálnak. Közben folyamatosan nyitva lesz a Délidő Étterem, ahol minden nap várják az éhes vendégeket, akár ebéd menüvel is, amelynek minőségéről magunk is meggyőződhettünk. A Miskolcon ma barátinak számító menü áráért korlátlan levesfogyasztás és az új étteremben készült főfogás jár, nem mindennapi helyen.

Barkócziné Kertész Kata ráirányította a figyelmünket arra, hogy a megújult gasztronómiai kínálatuk mellé péntek és szombat esténként élőzenét szolgálnak fel, vasárnap családi büféebéd teszi teljessé a napot. Azok se csodálkozzanak, akik találkoznak velük az utcán, például legközelebb a Miskolci Pikniken, mert van egy szintén újnak számító attrakciójuk a Vígadó KicsiSéf, amely egy latin hangulatú ételeket kínáló food truck, amelyből egy fiatal kollégájuk kínálja a jobbnál jobb falatokat. A piknik gasztro-programjában is részt vesznek, szombaton az Erzsébet téri színpadon látványfőzés keretében mutatják be tudásukat.

minap.hu