Jó napot kívánok, egy jegyet szeretnék Fonyódra, oda-vissza!
– Jó napot, olyat már nem tudok adni.
– Miért nem?
– Már nem célállomást kell választani.
– Hát, akkor mit?
– A kalandcsomagokból válasszon, kedveském!
– Hogy tetszik mondani?
– MÁV kalandcsomagok. Van többféle.
– Az mi?
– Sokféle van ám! Na jó, akkor mondom. Van az IRODALMI csomagunk: amíg a vonat bevárja a szemből késve érkező vonatokat, egész könyveket tud kiolvasni. A L’AMOUR csomagunkban a mellékvágányra terelt, várakozó kocsikban bőven van idő akár komolyabb kapcsolatokat is kialakítani. A NATURA MAVICA csomagban a veszteglő vonatokról leszállva megtekintheti a sínek melletti élővilágot.
– Ne mondja.
– Várjon, van még! A SPORT LÁJT csomagban csak a fel-le lépcsőzés van benne, de a SPORT PRO csomagnak már az árokugrás és a hazagyaloglás is a része. Aztán van még az EKSZTRÉM csomag, amiben ki lehet próbálni, milyen a leszakadt ajtó mellett állva száguldani. Mondjuk, a száguldás kicsit erős, 37 km/óra a maximális sebesség. Aki egy kis borzongásra vágyik, annak a 18+ csomagot ajánljuk, ott aztán igazán izzani szokott a levegő. Nem akarom előre lelőni a poént, de a megfelelő pillanatban még a mozdony is kigyullad! Ez a csomag gyerekekkel nem választható, de egy nem hivatalos, ún. VIP jegy megváltásával ez is kiküszöbölhető.
– Mondja, van még valami?
– Hogyne, kedveském. A SZTÉJ ET HÓM csomagunk most akciós, a Duna áradása miatt arra most csak a helyjegyet kell megváltani.