Miskolc. Szombaton a Szent István téren találkozhatunk a tavaly látogatócsúcsot döntő Majkával

Szombat este az Szent István téren találkozhatunk a tavaly látogatócsúcsot döntő Majkával, előtte pedig Desh érkezik a kukásautóból egyenesen a Piknik Nagyszínpadára. A szombat a Villanyrendőrnél a Groovehouse, a Bonbon, Crotter x Varning zenéjétől lesz hangos. Vasárnap Szent István téren Geszti Péter: RAPül az idő programjával érkezik teljes karrierjét felölelő programmal, amiben lesznek Rapülők, Jazz+Az és Gringosztár dalok is bőséggel, előtte pedig igazi alakul, hiszen jön Hauber Zsolt X Bonanza Banzaii és megidézi a 90-es évek Magyarországának legnagyobb dark-wave slágereit. A Villanyrendőr vasárnap Bebéé, a Club 54-é és az Erős vs. Spigiby produkcióé. De nem csak fantasztikus zenék, hanem lenyűgöző ízek is lesznek az idei Pikniken, hiszen két sztárséf is Miskolc vendége lesz szeptember 20. és 22. között Miskolc belvárosában.

A tavalyi látványfőzés Rácz Jenő séf és Jókuti András részvételével
Fotó: Vajda János

A fesztivál egyik nagy dobása, hogy a tavalyi nagy siker után visszatér a Konyhafőnök című tévéműsorból is ismert Rácz Jenő. A legutóbbi Miskolci Pikniken is ezrek előtt főző Michelin-csillagos sztárséf szombaton 17:00-tól az Erzsébet téren varázsol majd fenséges ízeket miskolci és környékbeli alapanyagokkal kiegészítve. Vasárnap délután pedig a topgasztronómia borsodi fenegyereke, az ország legjobb éttermeiben is sikert-sikerre halmozó ózdi és miskolci Mede Ádám séf kápráztatja el az Erzsébet téren az érdeklődőket tudásával 15:00-tól. Az Erzsébet tér a két sztárséf bemutatói között sem lesz üres, sőt! A fesztivál, ahogyan tavaly is, azt tűzte ki célul, minthogy ünnepelje a mára országos hírű miskolci gasztronómiát. Péntek délután 18:00-tól a Borsod Burger tart látványfőzést, szombaton 13:00-tól a Vigadó KicsiSéf bemutatója kezdődik, 15:00-tól a Rossita mestereié a terep, vasárnap 13:00-tól pedig a bodrogkeresztúri Karám Bor és Gasztro mutatja meg tudását.

miskolci-piknik-megnyito2
Fotó: Bujdos Tibor

És ezek még csak a délutáni és esti programok, viszont a terek délelőttönként is megtelnek! Szombaton Szántó Roland játszik 10:00-tól, déltől pedig gólyalábasok szórakoztatják majd fesztiválozókat, vasárnap pedig 10:00-tól Horgas Eszter Mester Cirkusza, déltől pedig az Alkalmi Csibészek gólyalábas bemutatóját nézhetik meg a látogatók. Természetesen a gyermekekről ezen túl sem feledkeztek meg a programok összeállítói, hiszen a legkisebbeknek itt lesz szombaton az Szent István téren Farkasházi Réka és a Tintanyúl vasárnap pedig az Alma együttes kedves, mókás gyerekdalokkal.