Szerb Antal. Önálló estjével érkezik  Miskolcra a színészlegenda

A Kossuth- és Jászai Mari díjas érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja fog szeptember 30-án Miskolcra érkezni: Bálint Andrást ismerhetjük rendezőként, színházigazgatóként és színészként is, most azonban az önálló, Szerb Antalról szóló estje apropóján veszi be a megyeszékhelyet a Technika Háza Színpad őszi sorozatában.

Bálint András a ’60-as évek közepén végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd volt a Madách Színház társulatának a tagja, 1985 és 2016 között pedig a Radnóti Miklós Színházat igazgatta. Az eltelt évtizedek alatt olyan híres és feledhetetlen filmek kötődnek a nevéhez, mint a Fényes szelek, a Szerelmesfilm, vagy az Álmodozások kora.

„Ez az este Szerb Antalé: Szerb szellemes regényíró, szenvedélyes és művelt olvasó, az irodalom szerelmese, a magyar kultúra megszállottja. Levelek, regény- és naplórészletek, emlékezések, anekdoták és versek idézik fel Szerb Antal alakját, és ahogy eddigi önálló estjeimben, ezúttal is nagyon személyesen szeretnék megszólalni” – árulta el elöljáróban.

A választás nem véletlen, Bálint András kedvenc olvasmányai közé tartozott Szerb Antaltól az Utas és holdvilág, a Pendragon legenda és a Királyné nyaklánca is. “Alig van e versek között olyan, amelyhez ne fűzne valami egészen személyes megrendülés emléke… Kedves olvasó, ki tudja, mit tudsz megmenteni ezekben a szörnyű időkben, de ha kedves verseid veled lesznek, nem maradsz üres kézzel az üres ég alatt” – írja az 1944-ben megjelent Száz vers című világirodalmi antológiájában; elmondása szerint ez a könyv vezette be Bálintot a költészet világába kamaszkorában, csinált kedvet a versolvasáshoz és a versmondáshoz.

A legendás színész önálló estjével szeptember 30-án, este hat órától várja az érdeklődőket a Technika Háza Színpad őszi sorozatában, jegyeket elővetelben ide és ide kattintva lehet, valamint személyesen az Antik art Café kávézóban. Az előadás után  az „after csevely” keretében Bálint András találkozik a kávéházi térben a közönséggel.