Kommandósok kísérték be vezetőszáron a bíróságra a pedofíliával vádolt kiskunfélegyházi papot

Hétfőn kezdődött a tárgyalása R. Gábornak, annak a kiskunfélegyházi római katolikus papnak, aki éveken át molesztálhatott kiskorú fiúkat. Korábban a vizsgálati anyagokhoz hozzájutó Pesti Srácok írta meg, hogy R. a félegyházi plébánián követhette el a bűncselekményeket. Különböző kedvességekkel, ajándékokkal csalta oda a fiatal fiúkat, akik közül négyen is 14 évnél fiatalabbak voltak. A plébános tetteit 2022 novemberében jelentették, idén márciusban függesztették fel, erről közleményt is adott ki az érsékség. A pápa már kizárta a papi rendből, ami a legsúylosabb egyházi büntetés.

A Kiskunfélegyházán kezdődő bírósági eljárásról a 24.hu tudósít. Azt írják, akár tizenöt évet is kaphat a pap. Az általuk készített képek tanúsága szerint egy különleges műveleti csoporthoz tartozó kommandós kísérte a tárgyalóterembe R. Gábort vezetőszáron.

Azt írják, láthatóan feldúlt volt, nem járult hozzá ahhoz, hogy felismerhető legyen a tárgyalóteremben készült felvételeken, ahogyan a védője sem. Az ügyész erkölcsi és személyiségi jogokra tekintettel zárt tárgyalást kért, amleyet a bíró el is rendelt az érintett kiskorú gyerekek védelmében.