Skip to content

A magyarok többsége szerint rossz az egészségügyi ellátás, és a helyzet csak romlani fog

A magyarok többsége szerint rossz az egészségügyi ellátás, és a helyzet csak romlani fog

Egy friss nemzetközi felmérés szerint sokan értenek egyet azzal is, hogy túlterhelt az egészségügy.

Magyarország az a hely, ahol a legkevésbé valószínű, hogy az egészségügyi ellátást jónak értékelik a lakosok. Hazánkban a válaszadók mindössze 12 százaléka mondta azt, hogy jó az egészségügyi ellátás, míg 58 százalék szerint rossz, 47 százalék szerint pedig az ellátás tovább romlik majd – derült ki az Ipsos friss nemzetközi kutatásából.

24.hu összegzése szerint minden vizsgált országot tekintve a megkérdezettek 44 százaléka egyébként jó értékelést adott, és úgy tűnik, a malajziaiak a legelégedettebbek, itt ugyanis a felmérésben részt vevők 66 százaléka adott kedvező választ.

A felmérés adatai alapján a magyarok 78 százaléka egyetértett azzal, hogy túlterhelt az egészségügy. A lengyelek 73 százaléka is hasonlóan gondolkodik, és ez jelentősen nagyobb arány, mint az összes megkérdezett ország átlaga.

A 24.hu szerint ennél is nagyobb arányban, egységesen 80 százalék felett mondták azt a magyarok és a lengyelek, hogy túl sokat kell várni az időpontra, annál az állításnál viszont már nagyobb különbség mutatkozik, mely szerint sokaknak nem telik színvonalas egészségügyre: a magyarok 86, a lengyelek 77 százaléka ért egyet ezzel.

Hozzátették: a magyarok az egészségügyi problémák közül a legveszélyesebbnek a rákot tartják, a második helyen a mentális egészség szerepel, ezt követi a stressz, a túlsúly, majd a kábítószer-használat. És míg a kutatás szerint a magyarok 55 százalék környékére tippelik a túlsúlyos honfitársaik arányát, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ez az arány valójában kicsivel 30 százalék fölött van.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük