Skip to content

A Miskolci Egyetem hallgatói már nem vehetnek részt az Erasmus programban

A Miskolci Egyetem hallgatói már nem vehetnek részt az Erasmus programban

Az új tanévben a modellváltó egyetemek hallgatói már nem vehetnek részt az Erasmus programban

Marad az állami Pannónia program, ami kevesebb lehetőséget kínál a korábbiaknál.

Idén szeptembertől valóban megszűnt az Erasmus lehetősége a modellváltó egyetemekre járó diákoknak a hallgatói önkormányzatok országos szervezete szerint – derül ki az RTL híradójából.

A csatorna több modellváltáson átesett egyetemet is megkeresett és a Corvinus, a Miskolci Egyetem, és a Soproni Egyetem is megerősítette: az Erasmus helyett csak az állami Pannónia programmal tudnak külföldön tanulni a diákok.

A Corvinuson ebben a tanévben 700 hallgató tanul külföldön az új ösztöndíjjal, ám a korábban elérhető egyetemeknek csak a 80 százaléka volt hajlandó együttműködni az új állami struktúrával.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Erasmus-programban részt vevő 21 hazai egyetemből 18-nak lejár a szerződése. Ha nem sikerül új szerződést kötni, azzal a hallgatók és a kutatók is bukhatják az EU-s pénzeket. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter még januárban ismerte el, hogy elakadtak a tárgyalások az Erasmus-pénzekkel kapcsolatban.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2024.09.24. 07:12

    És meg sem nyikkannak az egyetem hallgatói és oktatói. Birka népség.

  2. Névtelen
    2024.09.24. 07:27

    kösz orbán hogy rohadnál meg

  3. Névtelen
    2024.09.24. 08:20

    Nagy segitség ez ez a magyar családoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük