Skip to content

Gyurcsány Magyar Péternek: „Futtatófiúk kurvatempója ez”

Gyurcsány Magyar Péternek: „Futtatófiúk kurvatempója ez”

Magyar szerint pedig még mindig jobb ez, mint amikor Gyurcsány „kurva országnak” nevezte Magyarországot.

Gyurcsány Ferenc kedd délelőtt arról beszélt a közösségi oldalán, hogy a DK számára elfogadhatatlan, amit a Tisza Párt szorgalmaz, miszerint csak azért, mert valaki tagja volt az előző városvezetésnek, minden indok nélkül eltávolítsák. „Ez embertelen és szakmailag, politikailag elfogadhatatlan” – fogalmazott Gyurcsány. Példaként Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest említette, aki nélkül Gyurcsány szerint a város sokkal rosszabbul működött volna. Mint mondta, a városvezetést nem kisöpörni kell, hanem megerősíteni.

Egy ponton aztán Gyurcsány úgy fogalmazott, hogy „futtatófiúk kurvatempója ez”. A politikus szerint aki így viselkedik az emberekkel, az így fog az országgal is.

A pártelnök azt is elmondta, hogy a DK a három képviselőjével nem tud közreműködni a hatalmi meccsekben, például abban, ahogy Vitézyt próbálják „lenyomni Karácsony torkán”, vagy abban, hogy a Fidesszel kiegyezve mégiscsak rendezzünk olimpiát. A pártelnök azt is hozzátette, hogy a DK ellenőrző szerepéből fakadóan nem jelöl főpolgármester-helyettest.

„Semmi probléma, még mindig jobb ez így, mint amikor hazánkat kurva országnak hívta” – reagált Gyurcsány megfogalmazására Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke hozzátette, hogy szerinte érthető, hogy „idegesek az óellenzék még megmaradt fővárosi sejtjei, hogy a budapestiek június 9-én megüzenték, hogy elég volt az eddigi mutyikból és az azóta már őrizetben lévő baloldali politikusok által üzemeltetett közpénzszivattyúból”.

Magyar ezenkívül azt is írta, hogy azokat a döntéseket, hogy kit jelöl helyettesnek vagy cégvezetőnek, illetve hogy miként „gründol többséget a közgyűlési előterjesztésekhez, szerintem hagyjuk meg a főpolgármesternek”.

Néhány napja írtunk a közgyűlés körül kialakult belső politikai vitákról, ekkor a helyzetre rálátó forrásunk azt mondta, hogy „Karácsony Gergely főpolgármester rendkívül nehéz helyzetben van, és egyelőre még nem talált belőle kiutat, megoldást.” Szerinte most jöttek rá, hogy október harmadika mindössze két hétre van. „Nincs sok idejük, fel fognak gyorsulni a tárgyalások, mindennapos egyeztetések jönnek” – részletezte.

Az újabb ciklusát kezdő városvezető egyrészt azért van nehéz helyzetben, mert az általa vezetett DK–MSZP–Párbeszéd-szövetség nem tudott egyértelmű többséget szerezni a Fővárosi Közgyűlésben, mindössze hét képviselőt sikerült bejuttatniuk a főpolgármesterrel együtt. Másrészt ez a hárompárti hátország sem tűnik stabilnak: a főpolgármester-közeli forrásokból úgy tudjuk, ezek a pártok nem is egy közös frakcióban fognak mögötte tömörülni, hanem három, különálló képviselőcsoportot hoznak majd létre.

Továbbá úgy tudjuk, hogy a DK változatlanul küzd Karácsony Gergely szövetségéért, de a főpolgármester távolodni látszik Gyurcsánytól és pártjától. Helyette inkább közeledett a Fideszhez azáltal, hogy nem zárkózott el egy esetleges budapesti olimpia megrendezése elől, de igyekezett közeledni Magyar Péternek a Fideszhez egyre erőteljesebben felzárkózó Tisza Pártjához is, tárgyalt a pártelnökkel is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük