David Pressman a mádi Kol Aryeh zsinagógában járt

Az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete szeptember 25-én a Tokaji borvidékre utazott, hogy a szüreti szezonban helyiekkel találkozzon. A helyi borász szakértők beszéltek a tokaji borok kulturális jelentőségéről, az ágazat fontosságáról a helyi és a nemzeti gazdaságban, valamint a magyar kulturális örökség e fontos elemének megőrzésével kapcsolatos kihívásokról. 

David Pressman találkozott Molnár Péterrel, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnökével, aki a régió egyik nagy borászatának festői kilátójából adott áttekintést a Tokaji borvidék történetéről és jelentőségéről. A nagykövet elmondta: „A Tokaji borvidék természeti szépsége lélegzetelállító, és a borkészítés sokrétű története csak fokozza a borvidék szépségét és jelentőségét. Csodálatos találkozni olyan elhivatott magyarokkal, akik elkötelezettek e hagyományok továbbvitele iránt”.

 

A nagykövet a napot a mádi Kol Aryeh zsinagógában fejezte be, ahol a régió zsidó közössége és a 230 éves zsinagóga történetével ismerkedett meg és így értékelte a látogatást: „Különleges kiváltság volt meglátogatni Magyarország egyik legrégebbi zsinagógáját, belegondolni abba, amit a közösség zsidósága elszenvedett, és tisztelettel adózni mindazok munkája előtt, akik Magyarország történelmének ezt a fontos részét őrzik”.