Koncz Zsófia nem ment be dolgozni

Hiába várták ma reggel két órán keresztül a családokért felelős államtitkárt az aHang aktivistái, Koncz Zsófia nem ment be a Kulturális és Innovációs Minisztériumba dolgozni.

Csütörtök reggel 7.30-ra az aHang aktivistái a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szalay utcai bejáratához mentek, ahol egy molinót feszítettek ki, amelyen az a kérdés szerepelt a családokért felelős államtitkárnak címezve, hogy “Miért csak a jól kereső családok részesülnek a jelentősebb családtámogatásokban?”. Valamint azt is feltették kérdésként, hogy Koncz Zsófia csatlakozik-e az aHang petíciójához, amelyben már közel 60 ezren többen követelik a családi pótlék megduplázását és értékállóvá tételét. 

Mindeközben a minisztérium épületébe tartó dolgozóknak szórólapokat adtak az aktivisták, és azt kérték tőlük, juttassák el Koncz Zsófia irodájába azokat. Belsős, minisztériumi forrásokból sikerült kideríteni az államtitkár irodájának szobaszámát, így a szórólapon pontos megjelölést is adtak az aktivisták, hogy hova kell leadni azokat.

“Mintegy 100 szórólapot juttatunk ma be a Kulturális és Innovációs Minisztérium épületébe, amelynek címzettje Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár volt. Csak úgy, mint a petíciónkban, a szórólapokon keresztül is azt kérjük Koncz Zsófiától, hogy támogassa a kampányunkat, és tegyen lépéseket a családi pótlék emeléséért. Ha valóban fontos a kormánynak a családok és a gyermekek védelme, akkor az kell, hogy legyen a 0. lépés, hogy minimum megduplázzák és értékállóvá teszik a 2008 óta nem emelt családi pótlék összegét!” – mondta el az akció kapcsán Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Az aktivisták 9 óra utánig vártak a helyszínen, azonban addig nem látták megérkezni az államtitkárt. Az államtitkárság egy dolgozója átvette a családi pótlék megduplázását célzó petíciót, és ígéretet tett arra, hogy átadja azt Koncz Zsófiának.