Miskolc. Ha nagyon hiányzik a Barlang. Olcsó hazai termálfürdők

Olcsó hazai termálfürdők, amiket csak kevesen ismernek

fotÓ Archív

Egyes kisebb, kevésbé ismert hazai termálfürdők szeptembertől csak hétvégenként tartanak nyitva, ám ilyenkor egészen kedvező jegyárakat kínálnak.

Néhány kevésbé ismert magyar termálfürdő csak hétvégén nyitja ki kapuit, mert látogatóik csak ilyenkor érkeznek, írja a Termál Online. Viszonylagos ismeretlenségük miatt ezek a fürdők gyakran olcsó jegyekkel csábítják magukhoz a látogatókat.

A hétvége pénteken kezdődik

A legtöbb ilyen fürdő péntek délutántól számítja a hétvége kezdetét, és már akkor kinyit. Ilyenkor érkeznek a pihenni vágyók: a legtöbb kevéssé ismert fürdőt leginkább a helyiek látogatják, hétvégenként azonban messziről is érkeznek vendégek.

Mezőcsáti Termálfürdő a nyári időszakban hétfő kivételével minden nap nyitva van, szeptembertől azonban más nyitvatartási rend lép érvénybe: ilyenkor csak pénteken, szombaton és vasárnap nyitják ki kapuikat. Pénteken 15 órától 22 óráig, szombaton és vasárnap 9 órától 17 óráig élvezhetjük a meleg vizet. A felnőtt belépő 2700 forintba, a diák- és nyugdíjas belépő 2200 forintba kerül – olvasható a Termál Online gyűjtésében.

A nagybánhegyesi Bánfürdő

az ország egyik legkisebb termálfürdőjének számít.

Az itteni meghitt, családias hangulatot egész évben péntektől vasárnapig, 10 és 21 óra között élvezhetjük. A felnőtt belépő itt 1500 forintba, a diákjegy pedig 1400 forintba kerül.

Fotó: Getty Images

Tiszacsegei Termálfürdő a szeptembertől kezdődő utószezonban péntektől vasárnapig, 10 és 20 óra között várja látogatóit. A felnőtt belépőért 2600, a diákért 2300 forintot kell fizetni, a szaunajegy pedig további 1000 forintba kerül.

Tamási Termálfürdő egészen októberig minden nap várja a látogatókat, ezután azonban ők is áttérnek a hétvégi nyitvatartási rendre. Ezt az intézményt az utószezonban csütörtökön és vasárnap 10 és 20, pénteken és szombaton pedig 10 és 21 óra között látogathatjuk. A felnőtt egész napos belépő itt jelenleg 4000 forintba, a diák- és nyugdíjasjegy pedig 3400 forintba kerül – írják a cikkben.